Aktywne Wpisy
Argajl +178
Czy spotkaliście się z taką sytuacją w #lidl ? Musiałem parę dni ochłonąć by to opisać.. W ostatni piątek byłem z rodziną na zakupach w niedawno otwartym nowym sklepie Lidl przy ul. Odkrytej w Warszawie.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
sopride +8
Surowce leca na ryj, ropa w contango (troche przez specyficzne sprawy rynku WTI i Cushing terminal, ale jednak), Chiny w lockdownach, wskazniki PMI ponizej 50, krzywe rentownosci ekstremalnie odwrocone
Rynki akcyjne mocno wykupione, VIX na glebie, IV calls na glebie, skew na glebie.
Nie bylo w tej bessie lepszego setapu dla szortow (poza oczywiscie samym szczytem)
Jezeli oczywiscie wierzysz ze to jest bessa i ze dolek nie zostal jeszcze wbity.
Argumenty przeciw szortom? Sezonowosc, swiety mikolaj, koniec roku itp
Mozna sie spierac czy moze nie lepiej bedzie po opex w grudniu... ale czy robi to az taka roznice?
@151346136: skoro rynek akcji jest mocno wykupiony to nie oznacza że jest to czynnik za wzrostami ? pytam serio
czy to nie oznacza w takim razie że wyceny powinny się urealnić i niskie historycznie ceny spółek value nie powinny się podnieść wraz z spadniem rynku growth ?
Komentarz usunięty przez autora
@151346136: jeszcze buy backi! zapomnialem o buy backach, bardzo duze pozytywne flows
@Kazdyziomzbierazlom: nie mam zdania