Aktywne Wpisy

budep +1971
PiS ma niecałe 5% przewagi. Piękne! I ci wszyscy młodzi ludzie czekający godzinami, by zagłosować... nie zapomnę tych obrazków. Osiem lat czekałem na ten moment, by słuchać skowyt PiSowskich funkcjonariuszy i pękających dup wykopowych konfederatów. Wrócą w końcu normalniejsze media publiczne, zmieni się klimat i styl uprawiania polityki wewnętrznej i zagranicznej. Wiele nie oczekuję, ale wiem, że po prostu będzie lepiej. Normalniej.
#wybory #bekazpisu
#wybory #bekazpisu

MIREKFAJFUS +1076
największy przegrany wyborów, chociaż nawet nie kandydował XD
cuckoldzik pisowski już na zawsze kojarzony z marną propagandą, znienawidzony przez wszystkich, już niepotrzebny pisowi więc następne 4 lata bezrobotny
#wybory
cuckoldzik pisowski już na zawsze kojarzony z marną propagandą, znienawidzony przez wszystkich, już niepotrzebny pisowi więc następne 4 lata bezrobotny
#wybory

Przy okazji przypuszczam, że wiem o co chodzi z tym -35: ten plik pary.txt ma windowsowe zakończenia linii (
\r\n), a ja mam system nie-windowsowy gdzie jest tylko
\n. Stąd program próbuje traktować
\rjako cyfrę.
@almafater: Raz u mnie w szkole byli studenci z politechniki Białostockiej i rozdawali klucze do "StudentLive" i "DreamSpark". Ważne rok, ale nie wiem czy od użycia czy od wygenerowania. Do tej pory nie używałem tego
std::stringoperatorem
>>?
Anyway, można dużo krócej:
#include <fstream>
#include <string>
#include <iterator>
#include <algorithm>
int convert(std::string s) {
int res = 0, pow = 1;
try {
std::for_each(s.rbegin(), s.rend(), [&](char c) {
int num = c - '0';
if (num < 0 || num >= 3)
throw "error";
@ghostface: To wypluwa debuger
-std=c++0xżeby się skompilowało.
Coś z 9 linią nie tak, dopisane tamte coś.
convert()musisz zmienić na taką:
int convert(std::string s) {
int res = 0, pow = 1;
std::string::constreverseiterator i = s.rbegin();
while (i != s.rend()) {
int num = *i++ - '0';
if (num < 0 || num >= 3)
return -1;
res += num * pow;
pow *= 3;
}
return res;
}
Wstawiłbym na
out.txt. Dam se spokój i jednak w coś pogram.
out.txt? Bo jeśli tak, to zamknij plik przed wyjściem z programu, może nie opróżnia bufora.
convert– pobiera liczbę zapisaną trójkowo jako
stringi zwraca przekonwertowaną na
intlub -1 gdy wejście jest nieprawidłowe (np. wystąpi cyfra 5).
Możesz w pętli wczytywać do stringa kolejne liczby trójkowe przez file >> str; Nie musisz wtedy przejmować się spacjami i końcami linii, STLowe IO samo to za Ciebie załatwi. W kolejnych wczytaniach (operatorem >>) będziesz miał pobrane całe ciągi znaków jako