Wpis z mikrobloga

@wataf666: akurat na to jest paragraf. Na Zachodzie w dużej częsci krajów jest to ścigane z urzędu. U nas sprowadza się to do sprawy cywilnej o zniesławienie, na którą będziesz chodził pare lat i pod koniec procesu zapomnisz o co chodziło. xddd
  • Odpowiedz
@pawelswd: no to właśnie na ten okres doda się załapała. nergal też miał problemy za podarcie książki na koncercie, na którym byli tylko fani jego zespołu, za obrazę, uczuć, uczuć k---a religijnych, za podarcie k---a książki. a teraz pokaż mi jakiś prawomocny wyrok z zachodu za obrażanie kobiet. prędzej znajdziesz to samo czyli obraza uczuć religijnych tyle że muzułmanów ¯\_(ツ)_/¯ jak dla mnie jeden uj, to samo uniwersum baśniowe
  • Odpowiedz
@wataf666: https://bydgoszcz.naszemiasto.pl/zapadl-wyrok-na-przedsiebiorce-budowlanego-za-hejt-jaki/ar/c1-8822331 tu pierwsze z brzegu akurat sytuacja z PL. We Francji jest od cholery wyroków skazujących za obrażanie gejów transów itp poczytaj. Po drugie też uważam, że sprawa Nergala to był absurd, ale nie porównywałbym tego do Kapeli, który zwyczajnie nienawidzi Kościoła i chwyta się obrzydliwych metod jak ten tatuaż chociażby.
  • Odpowiedz
@kubanfs: Szanowałem Mirka ale po tym co zobaczyłem szanuje go w opór xD było tyle fajnych ripost do powiedzenia ale łatwo się mówi przed monitorem xD i najlepsze, że może sobie mówić bo kolesie tych babek kogokolwiek by nie znały w zasadzie uja mogą xD
  • Odpowiedz
@pawelswd: ale widzisz chyba różnicę że obrażani, atakowani są żywi ludzie, którzy mają jednak jakieś uczucia od "obrażania" baśniowych postaci lub ludzi którzy nie żyją i nie mają tych uczuć? czy stawiasz to na równi?
  • Odpowiedz
@pawelswd: już całkiem zboczyliśmy z tematu. nie oboje byli ludźmi wokół których wyrósł kult za życia i nie było możliwości nic złego o nich powiedzieć. z czasem po ich śmierci wychodzą nieciekawe fakty na ich temat i dlatego że nie żyją to nie powinno się o tym mówić? j---ć wszystkich dookoła ale nie tykajmy świętych krów bo nie? bo nie żyją? pokrętna logika
  • Odpowiedz
@kubanfs: Ja p------e, ale żenada. Szacunek do kobiet k---a, za co? Kobiety są jakimiś j------i pół-bogami, nadludźmi, że należy im się automatycznie, z góry jakiś szacunek? W dupach się poprzewracało tym kretynkom xD. Z innym facetem mógłby się cisnąć i nikt nie widziałby w tym problemu, ale jak wejdzie w wymianę słowną z kObIeToOoM to k---a wielkie oburzenie, że jak tak można.
  • Odpowiedz