Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Kupiłem dwa miesiące temu starter do internetu w #orange . Nie podawałem go nigdzie, nie zakładałem z nim żadnych kont itd. Nie wysyłałem z niego smsów ani nie wykonywałem połączeń do świata zewnętrznego (poza smsami do operatora aktywującymi pakiety internetu). Sim siedzi cały czas w modemie więc nie ma opcji, że jakaś apka na telefonie mnie zapisała na spamilistę tymczasem regularnie wydzwaniają do mnie dziwne numery albo przysyłają wiadomości jak picrel. Jakim cudem to jest możliwe? Na normalny numer, na który jestem zarejestrowany na niejednej stronce nie przychodzi taki spam.

#spam #telekomunikacja #internet #telemarketing
niemazyciabezzmian - Kupiłem dwa miesiące temu starter do internetu w #orange . Nie p...

źródło: comment_1668948975mwTX2bobtvcF9w6cJxC8eW.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@nie_ma_zycia_bez_zmian: Takim, ze widac brak tobie wyobrazni, nie ma nieskonczonej puli numerow. Ja #!$%@?, kilkadziesiat lat po wejscie w zycie telefoni komorkowej, jeszcze dluzej stacjonarnej a ten mysli, ze kazdy nowy klient to nowy unikalny numer, zwlaszcza w epoce starterow kosztujacych grosze.
  • Odpowiedz
@nie_ma_zycia_bez_zmian: Kiedyś kupiłem starter który po odpaleniu zaraz dostawał milion sms od jakiegoś gościa, wynikało z nich, że numer miała jakaś laska i przestała z typem pisać i ten ciągle wydzwaniał i pisał na ten nr.
Dlatego nie kupuje nigdy jakiś wypasionych starterów za 50 zł z niewiadomo ile juz aktywnymi bonusami bo jak się okaże, że to numer po jakimś typie co grał w milion smsowch loterii to tylko
  • Odpowiedz