Wpis z mikrobloga

@wisniowa211: tu nie ma co zabezpieczać, to trzeba skuć i zrobić od nowa, ewentualnie na tym mocować nowe stopnie, jeśli podniesienie wysokości o 3-4cm nie będzie problemem.
To lastryko jest pęknięte przez całą grubość płyty, jak bardzo chcesz, możesz się bawić w poszerzanie wlotu i pompowanie w szczelinę jakiegoś uszczelniacza, tak żeby tylko przed wnikaniem wody to zabezpieczyć, ale będzie i paskudnie wyglądało i pewnie kompletnie nic nie da.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wisniowa211: rok może kilka wytrzyma ale to kwestia czasu nim w szpary woda podejdzie ja bym zalał żywica epoksydowa uwielbiam to a schody powinny być jednolicie z tego robione wtedy jest na wieki oczywiście żywica z dodatkiem piachu kamyczków bareiniwkow ale tak z sensem aby nie zabursyc wiązań może też być bez ale ciulowo wygląda
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wisniowa211: znajdziesz to obecnie standard każdy rozsądny tak robi, instytucje masowo wymieniają kafelki na żywice na schodach prywatni też spółdzielnie itd to już się zrobił standard chociaż ja to stosowałem tak dawno że trudno uwierzyć
  • Odpowiedz
@wisniowa211: właściwie tak ale je łatwo można popsuć, https://www.youtube.com/watch?v=N03Tst5Re58 nie robie gestych wole wiecej zywicy bez szansy aby woda sie dostala i mniejsze kamyczki, gladzenie tez wymaga wprawy jak juz sie utwardzi to ciezko cokolwiek poprawic z naciskiem na ciezko, wiec trzeba stosowac stelaze listwy wyrónwywające stalowe aluminiowe bez tego się nie da, efekt bedzie słaby, wszelkie krawedzie kamyczkowe sie rozpadaja i muszą byc stalowe, kamyczki tylko tam gdzie jest
  • Odpowiedz