Wpis z mikrobloga

Mirki, zupełnie nie ogarniam, pomocy. Mam router w dużym pokoju ale tam nie specjalnie ergonomicznie do roboty. Mam idealne miejsce do pracy ale pokój daleko od routera. Nie mogę używać wifi muszę z kabla. Co mam zrobić? Jak mam ogarnąć sieć domową? Nie znam się na tym :D Ciągnąć taki długi kabel ethernet przy suficie? Halp! () #kiciochpyta #internet #siecikomputerowe #niewiemjaktootagowac #programowanie #programista15k
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@brakloginuf: Jak mam podłączyć drugi router jak w tym drugim pokoju nie mam do czego go podłączyć. To gniazdko do którego podłącza się router jest w ścianie w dużym pokoju :D Jakiś taki device chyba repeater mam w tym pokoju ale jak sprawdzałam szybkość, to jest jakaś masakra.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xyz23: łączysz się drugim routerem do sieci i udostępniasz po kablu internet, ewentualnie repeater, ale jak ma to dobrze śmigać to ciągnij ten kabel, dziura w ścianie w kącie i nic nie będzie widać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xyz23: do tego kabla ktory musisz polozyc, tylko wtedy nie musi byc on az tak dlugi i nie musisz go wtykac do kompa (i co za tym idzie korzystac z wifi). Na 2 routerze ustawiasz takie samo haslo i nazwe.
  • Odpowiedz
  • 0
@matm: No właśnie muszę mieć prędkości jak po kablu :D Czyli długi kabel :D No nic najwyżej na nim bombki porozwieszam :D
  • Odpowiedz
@plesples: co to znaczy jest? U mnie i po kablu i po wifi leci 1Gb/s. Wifi ma zapas na wiecej niz pan Orange oferuje.

Jak masz po drodze #!$%@? switch to moze nawet byc wolniej po kablu niz wifi przez dobry ap.

Stabilnosc to inna sprawa, ale gluptas gada o predkosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz