Wpis z mikrobloga

Który układ Waszym zdaniem lepszy?
1) 60m, V pietro, 684k - czerwone na planie
2) 56m, III pietro, 637k - fioletowe na planie

Plan budynku

Od lewej strony tramwaj, ulica i biurowce, od prawej spokojniejsza okolica. Niestety, mieszkania na wyższych piętrach po wschodniej stornie już wykupione, a na niższych nie chcę z uwagi na potencjalne zacienienie (bloki blisko siebie) i odgłosy dzieci ze strefy rekreacyjnej na dole. Minusem najwyższego piętra jest brak daszku nad balkonem, ale myślę, że to jest do przeżycia.

#nieruchomosci #kiciochpyta
Mc_Radzio - Który układ Waszym zdaniem lepszy?
1) 60m, V pietro, 684k - czerwone na ...

źródło: comment_1668108234fuUzy4cAFnv9WpTnoL9sn6.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bog666: Fakt, ale teraz mieszkam od 2 lat na wsi w domu rodzinnym i brak jakichkolwiek rozrywek i atrakcji poza szczekaniem psa u sąsiada trochę doskwiera. Ogólnie to za kilkanaście lat planuję wrócić na podmiejskie/wiejskie tereny do własnego domu, ale teraz wolałbym pomieszkać w mieście, gdzie coś się dzieje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Mc_Radzio: Kurde, takie ceny za Płaszów... co to się podziało. Wybór mało atrakcyjny, ale zgadzam się z przedmówcą, że okna na dwie strony świata to duży plus.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Mc_Radzio: no to z tego co wiem to jest tam bardzo okej ;) a na Czyżynach znalazłbyś coś tańszego jeśli nie zależy Ci na super komunikacji ale nie będę reklamy nikomu robił
  • Odpowiedz
@Bog666: Ja raczej spokojny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako 'rozrywki' mam na myśli wyjście znajomymi na miasto, pójście do jakiejś knajpy, basen/squash w zasięgu. Oprócz tego dochodzą takie rzeczy jak dostęp do lekarzy i stosunkowa bliskość do dworca/lotniska, bo obecnie moja podróż do Warszawy to pół dnia
  • Odpowiedz
@posepny1: Masz na myśli Płaszów czy już bezpośrednio to osiedle?
Właśnie dosyć mi zależy na komunikacji, a na Czyżynach to minimum 400m do tramwaju. Niby nie jest bardzo daleko, ale nie jest też blisko xd
Jak nie chcesz reklamy robić to podeślij mi na prv( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bog666: Zakładając, że lekarza wybierasz całkowicie losowo. Na szczęście nie musimy rzucać kostką przed wybraniem lekarza. Oczywiście, mieszkając na wsi mogę przyjechać do tego samego lekarza, ale będzie mnie to kosztować kilka godzin + paliwo
  • Odpowiedz
@Mc_Radzio: oba mają spore wady:
1) dziwny podłużny kształt przez co układ mieszkania wychodzi dużo gorszy, blisko do zakrętu z boku przez co sąsiedzi łatwo mogą się gapić w okna i na balkon. Z tego co obserwuję w różnych inwestycjach to zwykle ten kształt mieszkania schodzi na samym końcu i jest trochę tańszy niż reszta mieszkań
2) sam układ mieszkania jest lepszy i ładniejszy niż w 1, jednak sporym minusem
  • Odpowiedz