Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +35
Hej,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,

pierogu +3

https://allegro.pl/oferta/karta-microsd-samsung-evo-plus-512-gb-12508645281 ?
Mam wersję 256 i chciałem dorzucić sobie trochę pamięci plus zainstalować na niej windows 10 do pracy zdalnej i sql server managment studio. Będzie dobrze śmigać?
Mam jsauxa z portami 3.0 więc może po prostu dysk zewnętrzny z bootowalnym windowsem w kieszeni?
Planuje w coda grac na Windowsie który mam na karcie sd
Nie dość, że sam system chodzi zauważalnie wolniej na karcie niż linux na dysku nvme, to wszystko ściąga się wolniej (powodzenia w ściąganiu coda, który ma ponad 100 giga, karta wyjdzie z tego Decka i ucieknie), system coś mieli w tle, taki ets2 działa gorzej niż na steamos, karta zwyczajnie nie wyrabia, a szybszej nie ma sensu ładować do
Nie przekonaliscie mnie
Na reddicie piszą że wszystko będzie git, ale żeby nie wypełniać karty do ostatniego bita
Jak wpisuje na jutube że sd został zniszczony przez windows, nic nie wyskakuje
Jest natomiast kilka filmów które mówią o zniszczonych kartach przy normalnym użytkowaniu na steam os
Zależy od karty i szczęścia
Nie przejmowałbym się tym problemem zbytnio
No dobra to zostaje jeszcze zewnętrzny dysk usb, wirtualizacja windy na steam decku, albo po prostu Anyconnect i zostawianie kompa włączonego w pracy xD