Wpis z mikrobloga

Znajomi mają znajomych, małżeństwo, ona pracowała w banku a on w cudownej "deweloperce". Rok temu urodziła im się córka, musiało im się dobrze wieść bo rozpoczęli w tym samym momencie budowę domu.
Ostatnio się dowiedziałem, że budowa domu stanęła w miejscu, ona nie pracuje bo jej nie przedłużyli umowy w banku (bo pewnie bank dostał po dupie z powodu wakacji kredytowych) a jej mąż musiał pojechać do pracy w Norwegii.

Jak się szybciutko może życie zmienić w ciągu roku. Kończy się eldorado w nieruchomościach oj kończy.
#nieruchomosci
  • 29
  • Odpowiedz
@LogosM Napisałeś ten post jakby Cię dupa bolała że zarabiali w taki a nie inny sposób xD Banki swoje zarobią i tak, deweloperka mężowi nie wyszła to wyjechał do normalnego kraju i tam pewnie też w czymś lepszym się zakręci. Ja bym się cieszył że nie mają problemów z utrzymaniem i zjedzeniem czegoś a nie pluł zawiścią xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@LogosM: no i spoko. Pojedzie na rok do Norwegii a chata będzie stała. Różnie się w życiu zdarza. Za to złość i zawiść wyłazi z ludzi jak tylko komuś troszeczkę się noga powinie.
  • Odpowiedz
@LogosM: Banki zwalniają z innych powodów, niż nieruchomości. Przy obecnej stopie wcale na tym źle nie wychodzą. Bardziej chodzi o cyfryzacje i zmniejszanie placówek. Jeżeli chodzi o deweloperkę to tak jest zastój ale czy faktycznie jest katastrofa? Nie wiem popyt dalej jest ale obecna sytuacja znacząco zmniejszyła pule osób kwalifikujących się do kredytu hipotecznego, a na dodatek jest ta niepewność. Dobrze, że OP wziął sprawy w swoje ręce zamiast bidować
  • Odpowiedz
@LogosM: Podoba mi się taka elastyczność tych ludzi. Tak, sytuacja się zmieniała, plany były inne, ale przecież wyjazd za granicę na jakiś czas to bardzo dobre rozwiązanie. Man nadzieję że oni zdecydują się na kolejne dziecko bo tacy ludzie powinni mieć dzieci.
  • Odpowiedz
  • 0
@LogosM ona niepracuje bo ma małą córeczkę, a mąż pojechał do Norwegii i musi się sama nią zająć. Poza tym mąż w Norwegii zarabia więcej niż wcześniej razem zarabiali w Polsce, a za kilka miesięcy jak się tam urządzi to ściągnie żonę z dzieckiem do siebie.
Trochę poprawiłem, nie dziękuj. Znów cię dupa może pięć dalej.
  • Odpowiedz