Jak wspomniałem, piszę zmyślone, krótkie opowiadania o snach, w których sobie uświadamiam, że śnię. Opisuję w nich też różne techniki LD, które pomagają wpływać na sen.
Pomyślałem sobie, więc, że mógłbym tutaj je wrzucać, jeżeli byście chcieli. Może też czytanie ich, pomoże Wam w treningu. Ewentualnie, można zrobić nowy tag ;)
piszę zmyślone, krótkie opowiadania o snach, w których sobie uświadamiam, że śnię
@psiversum: Dlaczego zmyślone? Nie pamiętasz żadnych snów które byś mógł wykorzystać w tym celu? Częścią techniki MILD (wrzucał ostatnio @billuscher) jest wizualizacja snu który właśnie Ci się śnił, jakby ponowne odtworzenie go w umyśle ale tym razem w wyobraźni rozpoznajesz znaki snu i uświadamiasz się. Np. ostatnio śniło mi się że mam zakontraktowaną walkę MMA (interesuję
@Dreampilot: Oprócz motywów warto zwrócić uwagę też na znaki ;) Najlepsze w MILD jest według techniki to że można wywołać siebie świadomym we śnie w takiej scenerii jakiej się chce, intencję wspomaga wizualizacja
@billuscher: No tak, o znakach snu napisałem w pierwszym akapicie. Z nową zwizualizowaną scenerią to nie wiem, wydaję mi się że LaBerge opisywał pracę ze snem który się przyśnił. Ale nie jestem na 100% pewien, musiałbym zerknąć do książki.
@Dreampilot: Nie doczytałem sorry :) Chociaż z drugiej strony mózg nie koniecznie musi dokładnie tej fantazji odtworzyć, podczas tworzenia snu kieruje się różnymi elementami wspomnieniami, marzeniami etc
@Chicane: @billuscher: plan się komplikuje. Dzisiaj z bólu wylądowałem na SOR. Zdiagnozowali mi nowotwór wątroby i prawdopodobnie przerzuty do kości. Mam jeszcze silniejsze leki przeciwbólowe, ale wątroba boli. Wygląda na końcówkę.
Zobaczę, jak się będę czuć i wtedy albo coś wrzucę, albo nie. Mam na razie jeden tekst. Myślałem, że spokojnie więcej uda mi się napisać.
@psiversum: Rany boskie, trzymaj się będę trzymał kciuki żeby jakoś się ułożyło Na razie się nie przemęczaj wracaj do zdrowia, mam nadzieję że nie będzie jakoś źle
Pomyślałem sobie, więc, że mógłbym tutaj je wrzucać, jeżeli byście chcieli. Może też czytanie ich, pomoże Wam w treningu. Ewentualnie, można zrobić nowy tag ;)
#swiadomysen #swiadomesnienie #swiadomesny #luciddream
@billuscher:
zrobię nowy tag, żeby nie zasypywać ogólnych.
Poinformuję tutaj, gdzie będzie można znaleźć teksty.
Na oddzielnym tagu wszyscy będą zadowoleni :)
@psiversum: Dlaczego zmyślone? Nie pamiętasz żadnych snów które byś mógł wykorzystać w tym celu? Częścią techniki MILD (wrzucał ostatnio @billuscher) jest wizualizacja snu który właśnie Ci się śnił, jakby ponowne odtworzenie go w umyśle ale tym razem w wyobraźni rozpoznajesz znaki snu i uświadamiasz się. Np. ostatnio śniło mi się że mam zakontraktowaną walkę MMA (interesuję
Najlepsze w MILD jest według techniki to że można wywołać siebie świadomym we śnie w takiej scenerii jakiej się chce, intencję wspomaga wizualizacja
Z nową zwizualizowaną scenerią to nie wiem, wydaję mi się że LaBerge opisywał pracę ze snem który się przyśnił. Ale nie jestem na 100% pewien, musiałbym zerknąć do książki.
Zobaczę, jak się będę czuć i wtedy albo coś wrzucę, albo nie. Mam na razie jeden tekst. Myślałem, że spokojnie więcej uda mi się napisać.
Na razie się nie przemęczaj wracaj do zdrowia, mam nadzieję że nie będzie jakoś źle