Wpis z mikrobloga

Jak wspomniałem, piszę zmyślone, krótkie opowiadania o snach, w których sobie uświadamiam, że śnię. Opisuję w nich też różne techniki LD, które pomagają wpływać na sen.

Pomyślałem sobie, więc, że mógłbym tutaj je wrzucać, jeżeli byście chcieli. Może też czytanie ich, pomoże Wam w treningu. Ewentualnie, można zrobić nowy tag ;)

#swiadomysen #swiadomesnienie #swiadomesny #luciddream
  • 15
  • Odpowiedz
piszę zmyślone, krótkie opowiadania o snach, w których sobie uświadamiam, że śnię

@psiversum: Dlaczego zmyślone? Nie pamiętasz żadnych snów które byś mógł wykorzystać w tym celu? Częścią techniki MILD (wrzucał ostatnio @billuscher) jest wizualizacja snu który właśnie Ci się śnił, jakby ponowne odtworzenie go w umyśle ale tym razem w wyobraźni rozpoznajesz znaki snu i uświadamiasz się. Np. ostatnio śniło mi się że mam zakontraktowaną walkę MMA (interesuję
  • Odpowiedz
@Dreampilot: Oprócz motywów warto zwrócić uwagę też na znaki ;)
Najlepsze w MILD jest według techniki to że można wywołać siebie świadomym we śnie w takiej scenerii jakiej się chce, intencję wspomaga wizualizacja
  • Odpowiedz
@billuscher: No tak, o znakach snu napisałem w pierwszym akapicie.
Z nową zwizualizowaną scenerią to nie wiem, wydaję mi się że LaBerge opisywał pracę ze snem który się przyśnił. Ale nie jestem na 100% pewien, musiałbym zerknąć do książki.
  • Odpowiedz
@Dreampilot: Nie doczytałem sorry :) Chociaż z drugiej strony mózg nie koniecznie musi dokładnie tej fantazji odtworzyć, podczas tworzenia snu kieruje się różnymi elementami wspomnieniami, marzeniami etc
  • Odpowiedz
@Chicane: @billuscher: plan się komplikuje. Dzisiaj z bólu wylądowałem na SOR. Zdiagnozowali mi nowotwór wątroby i prawdopodobnie przerzuty do kości. Mam jeszcze silniejsze leki przeciwbólowe, ale wątroba boli. Wygląda na końcówkę.

Zobaczę, jak się będę czuć i wtedy albo coś wrzucę, albo nie. Mam na razie jeden tekst. Myślałem, że spokojnie więcej uda mi się napisać.
  • Odpowiedz