Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#glazurnik10k #glazurnik15k Hej parę pytan
1.ile bierzecie za łazienkę od czego uzależniacie wycenę?
2. Czym tniecie plytki dłuższe niż 80, ręcznie czy piłą wodna a może szlifierka?
3.czy geberit robicie na 45 stopni?
4.czy okna też robicie na 45? Najgorsze są elki gdzie trzeba sfazowac krawędź pod kątem z dwóch stron
5.robicie przerobki elektryki i hydrauliki czy zlecacie?
  • 168
  • 0
@KrowkaAtomowka: najgorzej. Miałem kiedyś niebieskie i były w miarę spoko. Miałem też pomarańczowe i właśnie tak się słabo te druty łamały. Trzeba odpowiednio wcześnie wyciągnąć zanim klej zwiaze mocno.
@kaluka106:
1. a robisz najpierw sciany czy podloge ? ja podloge zawsze robie na koncu
2. w plytce od kibelka wycinasz na rure okrag czy kwadrat ? to nie ma znaczenia ale wycinam jednak kólko
3. uzywasz lasera ?
3. zdarzyla CI sie kiedys jakas duza wtopa ze musiales skuwac i poprawiac ?
  • 0
@KrowkaAtomowka: 1 najpierw ścianę i mierze czy sufit równy. Zaczynam tak aby była cała płytka przy suficie.
2.kwadrat. i tak tego nie widać a nikt nie zapłaci za okrąg
3. Koniecznie tego 360 stopni bo to znacznie ułatwia robotę.
3. Jeszcze nie. Chyba że Jasnie pani przyjdzie i zacznie wymyślać to skuwam ale na jej koszt. Baby zawsze orientują się że chciały by inaczej jak już klej zastygnie( ͡° ͜
@kaluka106: jak Ty to robisz ze ukladasz od dolu i przy suficie wchodzi Ci idealnie cala plytka ? jakich krzyzykow uzywasz ? ja robie na krzyzykach 1.5 mm to zawsze by mi sie u gory cos pojawilo szpara albo braklo pare milimetrow nie wymierzyl bym tego chyba tak idealnie, a jaka szpare zostawiasz przy suficie ?
  • 0
@KrowkaAtomowka: zostawiam z 1-2 mm. Mierze ile jest od podłogi do sufitu. Rozmierzam płytki z krzyżykami na podłodze żeby były całe płytki. Mierze ile to zajmuje i odrysulowuje od sufitu. Rzucam laserem te linie na całe pomieszczenie i kręcę listwę żeby płytki dolne na niej wesprzeć. Potem kleje wszystko do samej góry. Następnego dnia odkręcam listwę i robie podłogę. Potem docinam te Dolna płytkę i wklejam. Raz mi tylko nie wyszła
@kaluka106: no niezle niezle, moze tak kiedys sprobuje, ja po prostu ukladam kawalki plyty gk i na niej juz jade z pierwsza plytka a przy suficie tyle ile zostanie chyba ze mialo by byc malo to wtedy zaczynam nie od calej ale kawalka

i zdecydowanie widok ktory sie pokazuje po otwarciu drzwi to tam ma byc najlepiej bez docinek