Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#glazurnik10k #glazurnik15k Hej parę pytan
1.ile bierzecie za łazienkę od czego uzależniacie wycenę?
2. Czym tniecie plytki dłuższe niż 80, ręcznie czy piłą wodna a może szlifierka?
3.czy geberit robicie na 45 stopni?
4.czy okna też robicie na 45? Najgorsze są elki gdzie trzeba sfazowac krawędź pod kątem z dwóch stron
5.robicie przerobki elektryki i hydrauliki czy zlecacie?
  • 168
  • Odpowiedz
  • 0
@kaluka106: hej mireczku za wszystkie podpowiedzi należy Ci się parę piwek jak dasz numer konta to przeleje.

Przy okazji mam takie pytanie, ściana z dwóch płyt i na to plytki i Grzejnik drabinkowy. Robił byś wzmocnienia z osb pod płyta czy nie bo ściana mocna i wytrzyma? Ja bym nie robił według mnie taka ściana będzie dosyć mocna.
  • Odpowiedz
  • 0
@KrowkaAtomowka: z tym klejem to różnie. Na k-g daje tak jak producent na worku pisze w zależności od grzebienia. Na k-g robię grzebieniem 4 albo 6, bo to rowniutkie. Wylewka miksokretoww tak samo 6 bo też rowniutka. Jak coś krzywego to jadę 8-10 i wtedy idzie więcej kleju.

Odnosnie grzejnika to zapytałbym klienta. Moim zdaniem wytrzyma na 2 płytach, ale czasem jak ktoś ma dzieci i im przyjdzie do głowy się
  • Odpowiedz
  • 0
@KrowkaAtomowka: będzie dobrze. Jak widziałem wytwory "fachowców" to uwierz mi twoja będzie zajebista. Zwłaszcza dlatego że się starasz zrobić ladnie. Rób dokładnie a klient będzie zadowolony
  • Odpowiedz
  • 0
@kaluka106: hej pod Umywalke zaworki 3/8 o ile pamiętam a jaki do wody do wc kompaktowego też 3/8 czy 1/2? Wc kompaktowego jeszcze nie podłączałem chociaż wiem dobrze jak go złożyć, zawsze tylko geberity
  • Odpowiedz
  • 0
@kaluka106: a takie pytanie wyprowadzenie pexow pod grzejnik, te rurki wystają ze sciany z rozstawem 5cm, w takim gk ciężko może być włożyc pierścionek do pexa bo będzie sie rurka cofała do sciany, także jak usztywniasz te rurki?
  • Odpowiedz