Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirki mieszkam w bloku który jest połączony scianą z innym budynkiem 2 piętrowym który był opuszczony chyba z 30 lat. Od około miesiąca jakiś deweloper postanowił wykupić ten budynek i od tego czasu od godziny 6 do 17 #!$%@? tak młotami burząc ściany działowe, że aż myśli własnych nie słychać i codziennie boli mnie głowa, ale to jest najmniejszy problem. Moje mieszkanie jest najbliżej tego budynku i centralnie tuż za moją ściną przeprowadzają #!$%@? tymi młotami i przez to całe mieszkanie mi się trzęsie, zauważyłem że w koło okien zaczynają się pojawiać pęknięcia, na suficie też i podłoga zaczęła dudnić jak się po niej chodzi. Policja twierdzi że nic nie może zrobić bo gość ma wszystkie pozwolenia, to samo z inspektorem nadzoru budowlanego była pisana skarga przez wspólnotę i był na kontroli i niczego nie stwierdził jedynie co doradził to wezwać biegłego. Macie może jakieś rady co zrobić? Już strzępkiem nerwów jestem i boję się że moje mieszkanie zostanie uszkodzone.
#prawo #budownictwo #mieszkanie
  • 9
  • 0
@LJBW603: Nagrane wszystko zdjęcia też porobione były przekazywane inspekrorowi zresztą on sam też to widział bo chodził po mieszkaniach. Ale on twierdzi że nic nie może zrobić bo wszystkie pozwolenia są i jedynie co możemy zrobić to powalać biegłego i założyć sprawę w sądzie. Ale ktoś musi zapłacić za niego i zanim sprawa będzie w to trochę minie.
@Turtle1380: zbieraj foty i dokumentację. Najlepiej obfotografuj wszystko co się da, żebyś miał dowód że np gdzieś nie było peknięcia a powstało/powiększyło się. Rzeczoznawca może się przydać do wydania opinii ale i tak jak będziesz chciał ugrać odszkodowanie to trzeba będzie iść do sądu i nic więcej nie zrobisz.
@Turtle1380: a i jak coś - znajomi mieli taką akcję ale u nich deweloper przed rozpoczęciem prac wysłał ekipę która chodziła po mieszkaniach i robiła foty przylegających ścian właśnie żeby mieć ewentualną dokumentację jakby podczas remontu coś rozwalili mieszkańcom ale też zabezpieczyć się przed sytuacjami gdzie mieszkaniec pozwie ich za pęknięcia które były wcześniej. U Ciebie typ ma ewidentnie wywalone na wszytko.
olicja twierdzi że nic nie może zrobić bo gość ma wszystkie pozwolenia, to samo z inspektorem nadzoru budowlanego była pisana skarga przez wspólnotę i był na kontroli i niczego nie stwierdził jedynie co doradził to wezwać biegłego.

@Turtle1380: zakładajcie w sądzie sprawę jako wspólnota
  • 0
@breathnoir: Moje nie ale do rodziny należy. Inwestor tylko gada że on zainwestował i nie obchodzi go to że nam w bloku przeszkadza. Kasa na inwestycje poszła i on ma zamiar to skończyć. Zastanawiam się tylko kto mu dał zezwolenia jak ten budynek to ruina która tylko do rozbiórki się nadaje a tu gość jeszcze ściany w niej burzy. Tam podobno od 30 lat ten budynek opuszczony był.