Aktywne Wpisy
KRZYSZTOF_DZONG_UN +117
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 100 CV. Efekt – 1 rozmowa o pracę, na której zostałem odpalony i nie przeszedłem rekrutacji. Reszta ofert, na które aplikowałem CISZA.
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
3x32 +8
Siema,
Mam problem ze zmieniem pracy. Mianowicie jest to dla mnie niewyobrażalnie stresująca sytuacja. Do poszukania nowej pchnął mnie nudny i słabo zorganizowany projekt oraz mało rozwojowe obowiązki. Strasznie mnie to wtedy denerwowało. Ale jak na złość, jak juz mam rzucić wypowiedzeniem to w swojej pracy zaczynam widzieć same zalety, doceniam komfort i wypracowaną pozycję którą tu mam, a wszystkie wady po prostu się zacierają i dochodzę do wniosku że nie jest wcale tak źle. Nawet nie mogę sie doczekać żeby jutro wstać i siąść do komputera. Głównym powodem dla którego miałbym przejść do nowej firmy jest podwyżka pensji aż o 65%. Gdzie w aktualnej pracy mogę liczyć na maks. 30% przy awansie którego wcale nie muszę dostać. Często też czytam na grupach o korporacjach że ludzie są zmuszani do darmowych nadgodzin, a przełożeni potrafią zrobić z pracy piekło. Tutaj szef nigdy nawet na mnie nie nakrzyczał ani nic z tych rzeczy. W pracy czuję się szanowany i boję sie że tam gdzie idę może tak przyjemnie nie być. Raz w życiu zmieniałem pracę i była to dla mnie bardzo stresująca sytuacja. Strasznie wtedy płakałem i czułem sie jakbym zawiódł mojego ówczesnego szefa, ale z perspektywy czasu była to dobra decyzja. Czy ktoś ma również takie trudności ze zmianą. Znajomi z którymi sie konsultowałem doradzają mi żebym zmienił pracę, ale obawiam się że patrzą głównie tylko przez pryzmat zaoferowanych pieniędzy
#pracbaza #korpo #kariera
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6354f27086c6e33847830a03
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
@xerox75: prawda, ale co szkodzi zapytać ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
Idzie po podwyżkę, bo uważa, że swoja pracą dowiódł, że zasługuje