Aktywne Wpisy
alonzoo3 +86
Też macie ten problem, że w ogóle nie chce Wam się szukać partnerki?
Mam 34 lata, byłem w 2 długich związkach z czego ostatni skończył się 3 lata temu.
Od tego czasu nie byłem w żadnym klubie, nie zainstalowałem żadnego tindera, tak po prostu sam sobie mieszkam i czas leci, leci szybko...
Dzisiaj tak pomyślałem, że ledwo się obejrzę i zaraz będę miał 40 lat i już będzie za późno na poszukiwania.
Mam 34 lata, byłem w 2 długich związkach z czego ostatni skończył się 3 lata temu.
Od tego czasu nie byłem w żadnym klubie, nie zainstalowałem żadnego tindera, tak po prostu sam sobie mieszkam i czas leci, leci szybko...
Dzisiaj tak pomyślałem, że ledwo się obejrzę i zaraz będę miał 40 lat i już będzie za późno na poszukiwania.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Jakie napięcie ma rozładowana bateria AA 1,5V?
Mam automatyczny odświeżacz powietrza w mieszkaniu i szybko rozładowuje baterie, a w zasadzie chodzi ale nie ma tyle mocy żeby nacisnąć spray.
Sprawdziłem napięcie i baterie mają 1,42 V, czy można ją już uznać za wyczerpaną, czy to jeszcze wartość działania?
Przy jakim napięciu można uznać, że bateria rozładowana?
#baterie #elektronika #elektryka
Jak spadnie i sie nie odbije to ok. Jak bedzie "skakac" to wywal :P
Mniejsze niż 1,5V ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystko zależy co do niej podłączysz. Np. bateria z silnika (np. jak zauważyłeś, w tym odświeżaczu) spokojnie pochodzi jeszcze długie tygodnie w zegarku.
Nawet długo zwarta bateria po jakimś czasie uzbiera sensowny potencjał, ale niewiele ładunku.
@dawid121213:
@dawid121213: pytanie na ile spada przy próbie zadziałania. No i też od rodzaju baterii, cynkowa to będzie już złom, a alkaliczna niekoniecznie.
@dawid121213: może używasz wujowych baterii, które nie tyle że "nie mają pojemności" co nie mają wydajności prądowej - by zasilić. Dobra bateria, pomimo niskiego napięcia, nadal ma wydajność normalną, aż do jakichś 1.2-1.3v
Kiepska, mimo że ma jeszcze 1.6v - to zdycha pod obciążeniem i tyle.
Albo twój odśnieżacz ma zajechaną mechanikę tego naciskania, i zbyt
Tu masz ładne wykresy z testu, interesuje Cię jak długo zielona linia pozostaje wysoko: https://spy-center.pl/blog/test-baterii-do-fotopulapek/#podsumowanie
Dla jednego urządzenia będą dobre i podziała jeszcze długo a dla innego będą miały zbyt duży spadek napięcia pod obciążeniem.
Powinieneś obciążyć baterię prądem który pobiera ten oczyszczacz i wtedy zmierzyć napięcie.
Możliwe że siada do 1.1V i bateria kaput.
Bateria która jest rozładowana, po odłączeniu od obciążenia wykazuje cudowne własności: jej napięcie zaczyna wzrastać. Nie znaczy to że ona się ładuje czy