@Polasz: a co to za kitku? bo kurczę 8 tygodni to za wcześnie na oddzielenie od matki i rodzeństwa, do 12 tygodnia życia powinien być z nimi i ryzykujesz tu między innymi problemami behawioralnymi :(
@black-kitsune: Odbieram ja ze straży ochrony zwierząt i nie znam całej historii ale pewnie jest już po przygodach życiowych. W moim domku i tak będzie jej lepiej.
@Polasz: 8-tygodniowy kot to trochę za młody i jest większe ryzyko, że przerabiać to co ja - lęki separacyjne - #!$%@? zachowania w nocy, np.: dobijanie się do pokoju i agresywne zachowania w stosunku do innych kotów, jak chciałem doadoptować.
@Polasz: oczywiście, jest to do wyprowadzenia, ale trzeba mieć świadomość trochę większej uwagi, a jak masz innego już dorosłego kota, to też powinno byc gites
@Polasz: rozumiem, to już pewnie jest bez matki od jakiegoś czasu. to cudowne w takim razie, że dajesz jej ciepły domek :) ale musisz mimo wszystko być świadomy, że taka kicia może (ale nie musi) przejawiać zachowania związane właśnie ze zbyt wczesnym odłączeniem od matki. ale tu zawsze w razie czego można uzyskać pomoc behawiorysty
@black-kitsune: @zaltar:Wyraźnie zaznaczyli, że pomoc behawiorysty może być potrzebna i taką jej zorganizuję. Drugiego kota niestety nie mam, ale to też może się zmienić :)
@Polasz: trzymaj się w takim razie i powodzenia dla ciebie i kitku ʕ•ᴥ•ʔ mam nadzieję, że zobaczymy jej tu na wykopie troszku :) a co do imienia to mi by pasowało Coco, bo wygląda jak taka czekoladowa panda, prześliczna jest (。◕‿‿◕。)
Jakie macie pomysły?
Do poczytania: https://koty24.pl/o-kotach,ac414/w-jakim-wieku-kot-powinien-trafic-do-opiekuna-byle-nie-za-wczesnie,3876
a co do imienia to mi by pasowało Coco, bo wygląda jak taka czekoladowa panda, prześliczna jest (。◕‿‿◕。)