Aktywne Wpisy
Stalionnn +421
TVN to taki sam ściek jak TVP a wczorajszy popis Kraśko to potwierdził
michal100c +15
Hej zwykle przechodze obok takich spraw obojetnie i nie zwracam na to uwagi ale dzisiaj wchodzac do metra zobaczylem czystego mezczyzne w garniturze na kolanach z kartka ze prosi o pomoc na operacje dla brata. Brat we wtorek ma miec operacje na raka i nadal potrzebuje zebrać 1800pln na jej przeprowadzenie. Brat ma dwojke dzieci. Jak wrzucilem mu datek wstal i kulturalnie poporosil o zrobienie jemu zdjecia i przekazanie tej informacji znajomym.
Nie bardzo nawet wiem co napisać, i głupio mi strasznie, ale.. Przeczytałem Twój komentarz pod tym wykopem:
http://www.wykop.pl/link/1318625/swiat-czyli-cale-zycie-dla-marynarza/
Tak się składa, że bardzo zależy mi na byciu marynarzem. Mam zrobione kursy, wyrobione dokumenty, badania. Od strony formalnej mógłbym wyruszyć w morze choćby jutro (no, może jeszcze szczepienia :P). Problem polega na tym, że bardzo trudno jest załapać się na pierwszy kontrakt- nie ma się przecież doświadczenia. Do tego dochodzi kwestia tego, że na najniższe stanowiska (pokład w moim przypadku) baardzo rzadko pojawiają się oferty, bo stanowiska te obsadzone są tańszą siłą roboczą z Indii, Chin. I w ten sposób mijają już miesiące, a ja wciąż nie mogę znaleźć pracy.. Jak widzisz, próbuję już wszystkiego.. Piszesz, że masz solidne znajomości w branży.. Nie mógłbyś może ratując mi życie popytać Panów Kapitanów, czy nie mają jakiegoś stanowiska dla młodego, pragnącego rozpocząć marynarski żywot człowieka..? Albo o namiary na agencje crewingową gdzie zatrudnią na młodszego marynarza, albo kadeta.. Na tym etapie zupełnie nie zależy mi na pieniądzach, mógłbym popłynąć i za przysłowiową 'michę', byleby tylko coś ruszyło, byleby złapać kontrakt, zyskać wpis w książeczce..
Mariusz