Aktywne Wpisy

ibleedforyou +38
Już 21 alertów z ostatnich 5 miesięcy xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
pieknylowca +49
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000004115
Pobierz

To kotek bez dna, jest wiecznie głodna. Aktualnie zjada 1,5 puszki 200g karmy gastro w 5 mniejszych porcjach na dodatek mieszanych z wodą. Do tego suplementy, prawie do każdego posiłku.
Dzisiaj skończyliśmy etap izolacji, ma otwarte drzwi od „swojego” pokoju i powoli zwiedza mieszkanie. Z psem różnie, raczej starają się nie wchodzić sobie wzajemnie w drogę a głównie są zainteresowane zawartością misek (i tu jest problem bo Cola nie może psiej suchej a bardzo by chciała).
Już ogarnęła kuwetę i jest bardzo spoko kotkiem. Mruczy jak tylko człowiek znajdzie się w jej pobliżu ale w kontaktach jest ostrożna. Nie cierpi podnoszenia i wtedy się broni.
Z uwagi na problemy z jedzeniem szukamy dla niej domu gdzie będzie jedynaczką.
-Cola ma około 2 lat
-została zgarnięta z ulicy w koszmarnym stanie, z zapaleniem trzustki. W tym momencie jest „zdrowa” (czekamy na wyniki histopatologii wątroby). Testy fiv/felv ujemne, wykastrowana, odrobaczona, zaszczepiona. Je karmę gastro (Concept for life) i możliwe że tak będzie musiało zostać.
Szukam dla niej najlepszego domu niewychodzącego.
Jej leczenie w sumie kosztowało prawie 3k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Faktury w aktualnościach
https://zrzutka.pl/mne5va
Gmina numer 1 po dwóch tygodniach i koszmarnej ilości zmarnowanego mojego czasu w końcu wysłała zgłoszenie szczeniaka znalezionego w lesie przez patrol policji, którego zabezpieczyłyśmy na własną rękę.
Przy okazji w końcu złożyłam formalny wniosek o wskazanie właściwego, zdaniem gminy, sposobu postępowania w takich przypadkach (bo w tej gminie zwierzęta bezdomne i powypadkowe zgłasza się od poniedziałku do piątku od 7 do 15 (-‸ლ) ) i dopóki nie otrzymam odpowiedzi to będę je zawozić burmistrzowi do domu, może zgłoszenia będą szły szybciej.
Puszek po drugiej operacji dochodzi do siebie. Zaczyna normalnie siadać. Po pierwsze wielkie dzięki za zamknięcie zbiórki bo tak dobrze to nam chyba żadna nie poszła ❤️ Dzieciak już jest miziastym słodziakiem więc co to będzie za dwa tygodnie…
Też szuka domu
Szary kotek wzięty pod opiekę do przeleczenia i kastracji to jednak kotka, ale na szczęście na nią czeka już dom.
Dionizy ( kiwaczek z toksoplazmozą we wtorek zmienia lecznicę - będzie konsultacja neurologiczna i nie wiem, na prawdę nie wiem co z nim dalej będzie jak się okaże że jemu tak zostanie (╥﹏╥) )
Lecę łapać następnego chorego gluta pod szpital.
Miłego weekendu (。◕‿‿◕。)
#pieszkotem
Wołam użytkowników, którzy zaplusowali następujący wpis lub komentarz:
https://www.wykop.pl/wpis/66851713
źródło: comment_1665829647wLP4zQvIDMUksYK6pyqfFJ.jpg
PobierzJak ma zęby zdrowe to jakes skrzydelko albo coś podobnego - zeby chrzastki były.