@Katiee: Szamotowe pękają. Ja mam kordierytowy, teraz zamieniam na grant. Granit większość osób poleca. Wypiek kamień około 5-7cm od grzałki, piekarnik nagrzewany 40-60 minut. Na 3 minuty z samym sosem potem wyciągam i dosypuję ser i obserwuję.
@Katiee: mi pękł bardzo szybko, nie pamiętam już czy wytrzymał dwie czy trzy serie pitcy, nie zauważam różnicy w smaku tego co wychodzi z granitu, dodatkowo wkładam drewnianą łyżkę żeby drzwiczki piekarnika się nie domykały bo mam tylko 300 stopni a przy niedomkniętych dochodzi do 320-330 TO temperatura otoczenia TK lodówka
@kukaszr: Mąka 11,50zł, sos do pizzy 5 zł, mozarella 5 zł, drożdże 1,5 zł, koszt piekarnika pewnie z 2-3 zł wiec pewnie zrobienie pizzy wychodzi jakieś 6-10 zł za jednego placka w zależności jakie się tam chce składniki :d
@cyprinus: o ja #!$%@?, jak wy takie coś w domu robocie? Dla mnie to abstrakcja (ʘ‿ʘ) typ co w domu robi pizzę która wygląda lepiej niż 99% pizz z polskich pizzeri
@zielony_goblin: Bo 99% pizzerii nie chce robić pizzy na jakościowych składnikach tylko daje szajs, którego nie dałbym własnemu psu. ( ͡°͜ʖ͡°) Żeby zrobić dobrą pizzę w domu dużo nie trzeba.
Komentarz usunięty przez autora
@Katiee: idź do kamieniarza/zakładu pogrzebowego i kup granit, mnie kosztował flaszkę a przetrwał już bardzo długo
@cyprinus: co to znaczy ?
TO temperatura otoczenia
TK lodówka
TO temperatura otoczenia
TK temperatura kontrolowana (lodówka)