Wpis z mikrobloga

  • 1
@Katiee: Szamotowe pękają. Ja mam kordierytowy, teraz zamieniam na grant. Granit większość osób poleca. Wypiek kamień około 5-7cm od grzałki, piekarnik nagrzewany 40-60 minut. Na 3 minuty z samym sosem potem wyciągam i dosypuję ser i obserwuję.
  • Odpowiedz
@Katiee: mi pękł bardzo szybko, nie pamiętam już czy wytrzymał dwie czy trzy serie pitcy, nie zauważam różnicy w smaku tego co wychodzi z granitu, dodatkowo wkładam drewnianą łyżkę żeby drzwiczki piekarnika się nie domykały bo mam tylko 300 stopni a przy niedomkniętych dochodzi do 320-330
TO temperatura otoczenia
TK lodówka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cyprinus: pizza domowa: kiedyś nikomu się nie chciało jej robić, dziś jak człowiek ma zapłacić 30zl za mała picke to woli zrobić samemu xd
  • Odpowiedz
  • 2
@kukaszr: Mąka 11,50zł, sos do pizzy 5 zł, mozarella 5 zł, drożdże 1,5 zł, koszt piekarnika pewnie z 2-3 zł wiec pewnie zrobienie pizzy wychodzi jakieś 6-10 zł za jednego placka w zależności jakie się tam chce składniki :d
  • Odpowiedz
@zielony_goblin: Bo 99% pizzerii nie chce robić pizzy na jakościowych składnikach tylko daje szajs, którego nie dałbym własnemu psu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Żeby zrobić dobrą pizzę w domu dużo nie trzeba.
  • Odpowiedz