Aktywne Wpisy
jacobfcb +1
Siemka. Pytanie do samochodowych Geeków.
Które auto byście wybrali i dlaczego?
VW Passat 2024, 1.5 150KM TSi
Skoda Superb 2024, 1.5 150 KM TSi
Lexus ES300h 2024, 2.5 218 KM Hybryda
Auto
Które auto byście wybrali i dlaczego?
VW Passat 2024, 1.5 150KM TSi
Skoda Superb 2024, 1.5 150 KM TSi
Lexus ES300h 2024, 2.5 218 KM Hybryda
Auto
Szyderczak +317
Ludzie #!$%@?ą że Babiage nie powinien #!$%@?ć własnych wywodów, ale prawda jest taka że z uwagi na naszą historię #!$%@? komunizmu to nasz moralny obowiązek
#pdk #gotujzwykopem #jedzzwykopem
@Matti28: ale cię dupa piecze
napisał "pewne ułatwienia" a nie "maszyny do wszystkiego" jak ktoś se lubi termomix bo lubi żreć przemielone zupy czy chce mieć robota do mixowania sosów - niech se kupuje, ja bym na to nie wydał 2000 zł ale kim jestem żeby zaglądać ludziom do portfela
kupiłem ostatnio ryżowar za ~1200 bo miałem taki kaprys, też nie
Pewnie z tego samego powodu dla którego ludzie kupują thermomixa - bo jest wygodniej
edit: a czekaj to nie kosztuje 2000 zł tylko prawie 6000 zł xD no to nie mam pytań, jest pewna granica między "kupuję bo mnie stać" a "przepłacam bo jestem frajerem" i myślę że w wypadku maszyny do robienia zup są to właśnie okolice 500 eur
@Urajah: Ale totalnie nie nadaje się do robienia ciasta na pizze ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba że taką polacką no ale wtedy nie
Pozdrawiam i mniej jadu w życiu życzę
Mowa w poście była o „lidlomixie”, który kosztuje poniżej 2000zl
Thermomix imo nie opłaca się, ze względu właśnie na cenę. Ale ten lidlomix za tysiąc z kawałkiem jak najbardziej.
Mówiłeś o obieraniu warzyw (obiera ziemniaki) i o myciu (jest program mycia - woda i kropla płynu do naczyń i w 3 minuty podgrzeje wodę i na najwyższych obrotach „umyje się” wystarczy tylko przepłukać woda i nie trzeba zachnietych rzeczy
a największe bogactwo to jest wtedy kiedy robisz to wszystko sam (lub wspólnie z rodziną), bez spiny i oglądania się na zegarek bo wiesz, że już nigdzie nie musisz się spieszyć ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°