Aktywne Wpisy
beroslaw +710
Dolaczam do grona starszych powaznych panow. Pijcie ze mno kompot - zostalem ojcem !!!
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
smuteczek2000s +40
Witam,
kim bym była, gdybym nie tiggerowała Wykopków.
Zdrowie jeszcze jest pod znakiem zapytania, bo czekałam na wyniki RM głowy. Ale zaczynam się nastrajać na drugie wakacje w tym roku. Bardzo się cieszę, że odłożyłam telefon i zaczęłam żyć. Hejt, ludzie, toksyny - wszystko poszło na bok i żyje się lepiej i szczęśliwiej.
Ale Wykop to część mnie, lubię tę erę w swoim życiu. Tylko teraz wpadam tu rekreacyjnie, a nie by szukać atencji, bo to było bezsensowne. Na Wykopie atencji? W ogóle szukanie atencji? Teraz nie potrzebuję tego, bo zmieniłam swoje życie, psychikę i podejście.
Zdrowe jedzenie, odrzucenie używek i wiadomo dbanie o zdrowie psychiczne.
kim bym była, gdybym nie tiggerowała Wykopków.
Zdrowie jeszcze jest pod znakiem zapytania, bo czekałam na wyniki RM głowy. Ale zaczynam się nastrajać na drugie wakacje w tym roku. Bardzo się cieszę, że odłożyłam telefon i zaczęłam żyć. Hejt, ludzie, toksyny - wszystko poszło na bok i żyje się lepiej i szczęśliwiej.
Ale Wykop to część mnie, lubię tę erę w swoim życiu. Tylko teraz wpadam tu rekreacyjnie, a nie by szukać atencji, bo to było bezsensowne. Na Wykopie atencji? W ogóle szukanie atencji? Teraz nie potrzebuję tego, bo zmieniłam swoje życie, psychikę i podejście.
Zdrowe jedzenie, odrzucenie używek i wiadomo dbanie o zdrowie psychiczne.
W tym roku wakacje:
- w domu. 18.2% (162)
- za granicą. 27.6% (245)
- w Polsce. 13.9% (124)
- nie mam wakacji. 40.3% (358)
Ile was kosztuje miesięcznie utrzymanie samochodu? Oczywiście jak jest zarejestrowany w DE.
Raz w roku mechanik i pełny serwis, oleje, filtry plus ewentualne świece itp, tak 100-200 Euro.
Paliwo w sumie niewiele, jakieś 80-100 Euro na miesiąc (jeden bak, czasem trochę więcej)
A tak to już od 10 lat jeżdżę bezwypadkowo więc trochę się zabierało.
Do tego mam tylko Haftpflicht bo jeżdżę #!$%@? gruzem i jak jebnie to jebnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A osoba która zda prawko i kupi No toyote yaris ile będzie płaciła? To zależy od wieku czy od gruza?
Druga sprawa to ubezpieczenie. W DE zniszki się liczy od pełnych lat zarejestrowanego na Ciebie auta. To są TWOJE lata zniżki za bezwypadkową jazdę. Schadenfreiheitsklasse czy jakoś tak.
Co do AC, to często ubezpieczyciel bierze ta sama klasę jak w
Paliwo maksymalnie 100€ jak dużo jeżdżę, myjnia 10€