Co kiedyś było tam, gdzie teraz jest Koral? Nie chce się wierzyć, że na północ od ruin zamku aż do zejścia się rzek nic nie było? A druga rzecz to jak mieszkańcy oceniają teraz i oceniali w czasach budowy położenie zakładu Koral? Nawet jeśli tam były łąki, to kurde mogli albo zostawić na błonia/park (choć akurat parków koło centrum jest dużo), albo na jakiś fajny budynek użyteczności publicznej, a nie stawiać - bądź co bądź - obiekt przemysłowy. #nowysacz
@lunaexoriens: z samya fabryka trz byly problemy bo budynek jest nieznacznie przesunięty wzgledem planow (albo za duży, nie pamietam) o conurzednicy robili problemy
@11mac11: Ja myślałem, że tam jakieś stare kamieniczki były, bo dziwne, żeby miasto się na północ nie rozrastało. Obstawiałem jakąś zniszczoną dzielnicę żydowską w czasie wojny albo coś, bo tam niedaleko jest synagoga. Ale z drogą wyszło na dobre, bo fajnie jest przestrzeń pod zamkiem.
@korexus: @lunaexoriens: dokładnie, były tam zakłady mięsne. Oglądałem nawet film z pracy tej ubojni, nie polecam. Jako ciekawostkę dodam że sam budynek nie jest miejscem produkcji lodów lecz siedzibą firmy. Lody produkowane są w Limanowej lub w Rzeszowie, zgodnie z oznaczeniami na etykietach.
@NH35: przy okazji tego artykulu co wrzuciłeś, to wspomnaine przesunięcia wynosily w sunie kilka cm. Można sie upierać przy tym, że urzednicy wcale nie robili mu na złość (pewnie chcieli w łapę) ale calkiem niedawno gdy otwarto galerie 3 korony bez zezwolenia wlasciciel dostał najpier 3 a potem 5 tys zl kary, co stanowi jakiś promil zarobionych wtedy pieniedzy. Część z tych urzędników pewnie funkcjonowala w czasach budowy fabryki i robili
Typowa #p0lka odda się nawet masajowi i zamieszka z nim w chatce z gówna. Wpatrzona w niego jak w hebanowego adonisa, aż musi do telewizji #!$%@?ć, pochwalić się swoim szczęściem.
#nowysacz