Aktywne Wpisy
ProstyHuop +26
#przegryw koledzy pisze chyba ostatni post na tym tagu bo się na nim nie odnajduje. Okazuje się ogułem że każdy tutaj ma jakiś kolegów na jakimś discordzie i se gadają (do tego wychodzi że są grupy huopskie podzielone i są wojny) a do tego wyszło że znają huopy tego scatmana a ja nie znam a do tego jeszcze wszystkiego każdy zaczął pisać że ja gej ja gej a ja nie
Nie_bo_ty +100
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#wedrowki #gory #heheszki #pdk
@europa: gdyby tylko było jakieś słońce za dnia albo gwiazdy nocą, które w przeciągu kilku dni właściwie nie zmieniają kierunku wschodu / zachodu, żeby mieć jakiś punkt odniesienia... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@europa: A tak serio, to ta przeprawa Izraelitów to chyba jedyna mądrość, jaką jestem w stanie wyciągnąć z biblii. Otóż oni krążyli tyle lat, nie dlatego, że nie mogli znaleźć drogi, ale dlatego, że bóg kazał poczekać, aż wymrze całe pokolenie ludzi wychowanych w niewoli, bo jak twierdził, nie da się zbudować narodu na takich
@pietrek16: no tak, przecież jeszcze przewyższenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kezioezio: nie, Bóg nic takiego nie powiedział.
@kezioezio: Bo to nie była taka trasa, oglądałem kiedyś dokument, że Morze Czerwone to błąd w tłumaczeniu ze starohebrajskiego, i oni szli inną trasą i przekroczyli inny zbiornik wodny, który już nie istnieje, a wędrowali przez pustynię Arabii.
Jedyne co mogę podpowiedzieć to wybierz sobie takie miesiące aby temperatura w dzień maksymalnie dochodziła do 25 C.