Wpis z mikrobloga

@meetom: Przecież nawet google Ci napisało, że to 6 dni z hakiem. Dodaj sobie trochę na przerwy, wyjdzie równe 7, i śmigaj. Fajny trip dla początkujących. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@meetom: zależy. Jak się zgubisz na pustyni bez GPSa, będziesz łaził w kółko i jakiś cudem nie umrzesz z głodu i pragnienia to możesz i 40 lat się kręcić. Zawsze to lepsze niż wbić komuś do domu, powiedzieć że od teraz to twoje i bezkarnie gnębić domowników
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 47
@meetom: zależy. Jak się zgubisz na pustyni bez GPSa, będziesz łaził w kółko (...)

@europa: gdyby tylko było jakieś słońce za dnia albo gwiazdy nocą, które w przeciągu kilku dni właściwie nie zmieniają kierunku wschodu / zachodu, żeby mieć jakiś punkt odniesienia... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@meetom: a to nie chodziło o jakiś symbol, że staruchy wymrą i młodzi zaprowadzą nowy porządek, a nie powielać tradycję staruchów, bo tak?
  • Odpowiedz
@meetom: Przez 40 lat, to pewnie przeczesali każdy metr kwadratowy tej pustyni XD

@europa: A tak serio, to ta przeprawa Izraelitów to chyba jedyna mądrość, jaką jestem w stanie wyciągnąć z biblii. Otóż oni krążyli tyle lat, nie dlatego, że nie mogli znaleźć drogi, ale dlatego, że bóg kazał poczekać, aż wymrze całe pokolenie ludzi wychowanych w niewoli, bo jak twierdził, nie da się zbudować narodu na takich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@meetom: nie korzystaj z google maps, bo Cie wyprowadzą w pole, pobierz mapy.cz, mapaturystyczna.pl

@pietrek16: no tak, przecież jeszcze przewyższenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A tak serio, to ta przeprawa Izraelitów to chyba jedyna mądrość, jaką jestem w stanie wyciągnąć z biblii. Otóż oni krążyli tyle lat, nie dlatego, że nie mogli znaleźć drogi, ale dlatego, że bóg kazał poczekać, aż wymrze całe pokolenie ludzi wychowanych w niewoli, bo jak twierdził, nie da się zbudować narodu na takich ludziach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kezioezio: nie, Bóg nic takiego nie powiedział.
  • Odpowiedz
PS. Większą trudnością dla mnie jest to, że przez 40 lat udało się omijać cel i nie dotrzeć do niego przypadkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kezioezio: Bo to nie była taka trasa, oglądałem kiedyś dokument, że Morze Czerwone to błąd w tłumaczeniu ze starohebrajskiego, i oni szli inną trasą i przekroczyli inny zbiornik wodny, który już nie istnieje, a wędrowali przez pustynię Arabii.
  • Odpowiedz
@kezioezio: tam chodziło o stworzenie nowego "plemienia", starych oddzielili od młodych aby wnuczek nie mógł słuchać mądrości dziadka, Mojżesz przez 40 lat ich trenował ideologicznie i cyk nowy naród wybrany i stworzony do celów danych przez boga czyli kapłąnów egipskich, którzy już ogarniali tą sztukę od dawna elo
  • Odpowiedz
@meetom: z mojego doświadczenia wynika że jak nie masz przygotowania to 25 km dziennie powinieneś zrobić bez większych wyrzeczeń.
Jedyne co mogę podpowiedzieć to wybierz sobie takie miesiące aby temperatura w dzień maksymalnie dochodziła do 25 C.
  • Odpowiedz