Wpis z mikrobloga

Hej, jak najlepiej kupić bilet na pociąg do Kijowa z miasta powiatowego?

Na stronie stronie intercity się nie da. Ktoś z rodziny u mnie w Kaliszu poszedł na dworzec zapytać o bilet żeby kupić i mu babka w mieście powiatowym powiedziała, że trzeba w Warszawie w okienku. Baba była po prostu nieogarnięta? Bo to, ze ten kraj jest to wiem i to faktycznie może tak funkcjonować.

#pociagi #ukraina #intercity
  • 19
  • Odpowiedz
@Deykun: tam na dworcu po lewej jak od amber wchodzisz zawsze byla rozpiska z busami na Ukraine, kiedys nawet spizgany z kumplem chcialem tripa zrobic XD
  • Odpowiedz
@Deykun: Nie ma online i w automatach. Normalnie idziesz do okienka i kupujesz. Trzeba było nie wymyślać z miejscem zamieszkania to byś teraz nie miał problemów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sayong:

Trzeba było nie wymyślać z miejscem zamieszkania to byś teraz nie miał problemów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To nie jest dla mnie tylko dla Ukraińców którzy chcą wrócić do Kijowa i akurat zatrzymali się tutaj, i jak napisałem, była wycieczka do okienka i powiedzieli żeby do okienka pójść w Warszawie. XD

Jak wytłumaczyć coś takiego Ukraińcowi jak ja tego po polsku nie rozumiem.
  • Odpowiedz
Swoją drogą to ja wiem, bo z tego samego powodu nie jeździłem nigdy IC do Pragi mimo, że były kursy tylko Leo express, bo w IC nie dało się ceny podejrzeć, a co dopiero kupić biletu, atrapa przewoźnika kolejowego.
  • Odpowiedz
@Deykun: Na Ukrainie masz oddzielny system kolejowi, wgl inne tory wiec raczej to nie jest ze soba zsynchronizowane, musialbys w jakims miescie sie przesiasc czy cos w ten desen i kupic bilet oddzielnie do kijowa.
  • Odpowiedz
Jakby co, ale tyle wiedziałem:

Koleje Ukraińskie poinformowały o ponownym uruchomieniu pociągu 67/68 relacji Kijów – Warszawa. Połączenie zostało zamrożone na początku pandemii. Na stronie PKP Intercity pojawiło się połączenie do Kijowa, natomiast opcja zakupu biletu pojawia się wyłącznie stacjonarnie w kasie biletowej. Pociąg z Kijowa będzie odjeżdżać o 18:48, by do Warszawy dojechać o 9:02. W drogę powrotną uda się po godzinie 17, aby w stolicy Ukrainy być o godzinie 11:00.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Deykun: na pociąg Kijów Express nr 68 bilety są wyprzedane na 2 miesiące przed odjazdem, ten pociąg ma 4-5 wagonów sypialnych (150-200 miejsc) i się sprzedaje niemalże od razu.

W Kaliszu nie ma kasy Intercity, bilet możesz kupić w kasie w Koninie albo Poznaniu.

Bilet możesz też kupić na stronie Kolei Ukraińskich https://booking.uz.gov.ua/en/ ale sprawdzam sobie na stronie UZ to miejsc brak na kilka losowych terminów na 60 dni wprzód.

Można
g.....i - @Deykun: na pociąg Kijów Express nr 68 bilety są wyprzedane na 2 miesiące p...

źródło: comment_1665072508YKVnHHMF7ZDSZ5jzxBxbbG.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz