Aktywne Wpisy
Duzy_Kotlet +444
Poznałem panią psycholog która ma 31 lat i jest po rozwodzie, bez dzieci. Jeszcze tak jebniętej kobiety w życiu nie poznałem ... Współczuję pacjentom.
#tinder
#tinder
Tumurochir +418
Kilka dni temu TV Republika donosiła o śmierci kolejnego żołnierza na granicy. No dziwnym trafem zapomnieli dodać, że żołnierz umarł w domu, z przyczyn naturalnych.
Później TV Republika doniosła o kolejnych żołnierzach rannych na granicy. Zapomnieli dopisać, że żołnierze zostali ranni, gdy próbowali zahamować przed żubrem, a ich auto się przewróciło.
Teraz dowiadujemy się o ataku na strażnika maczetą! Pierwsza myśl? Znowu imigrant zaatakował polskiego wojaka, #muremzamundurem, Tusk
Później TV Republika doniosła o kolejnych żołnierzach rannych na granicy. Zapomnieli dopisać, że żołnierze zostali ranni, gdy próbowali zahamować przed żubrem, a ich auto się przewróciło.
Teraz dowiadujemy się o ataku na strażnika maczetą! Pierwsza myśl? Znowu imigrant zaatakował polskiego wojaka, #muremzamundurem, Tusk
Kolejna aktualizacja. Wygląda na to że obrona Rosjan się posypała po całości na północy i to co widać to "odwrót" który zakończy się na przedmieściach Kachowki. W pasie natarcia działa 7 brygad ukraińskich a zatem więcej niż w kontrofensywie w Charkowskim dwa tygodnie temu. Rosjanie w nocy stracili Miłowe i Czerwony Jar, jak Worożensoje nie wiem ale nie obstawiałbym większego oporu Rosjan tam. Sytuacja jest tak rozwojowa że ta mapka po południu raczej nie będzie aktualna.
Możesz mieć Bugatti Chirona, ale i tak wyprzedzi go kacap #!$%@?ący przed Ukraińcami.
Tak z ciekawości to niekompetencja rusków, geniusz Ukrainców, czy dostawy sprzętu?
Bo mam wrażenie że nikt zbytnio nie spodziewał się takie wielkiej poważnej ofensywy na tych 2 kierunkach, co zaskoczyło?
RUS mają 4 pułki zatem około 12 batalionów - są to siły które były w walce od 1,5 miesiąca. Na oko 9k zołnierzy - raczej mniej. UA minimum 7 brygad każda po 5 batalionów zatem 30-32k żołnierzy. Do tego są tam inne jednostki UA.
Po prostu brutalna przewaga względem wyczerpanych sił RUS.
No i jest to runda II po nieudanej rundzie I.
Nie jest dużo zabawniej, ja na początku nie spodziewałem się ofensywy w Chersońskim a raczej aktywnej obrony, po czym okazało się że JEDNAK w pierwszym tygodniu wystartowała ofensywa UA w Chersońskim ale nieudana. A była to ofensywa a nie działania mylące ponieważ użyto sporych sił (6 brygad, potem 7) a dwie brygady UA zostały pokiereszowane na ponad 50 i 60% strat (ranni). Zatem masakra. Efektem było włamanie w centrum
@ThunderPerfectMind: są wszystkie oprócz czerwonego jaru
@wolskiowojnie: A to się musi wykluczać? Ofensywa mająca za zadanie odciągnąć siły i uwagę przeciwnika od innego rejonu?
В чем разница между часами, русской армией орков и кадыровом? часы идут вперед и говорят «тик так». русская армия идёт назад и говорит «тактика». Кадыров сидит дома в Чечне и говорит: «Тик ток»
Jakby kto chcial #!$%@? kacapow.
I w sumie post factum: byłoby to słuszne założenie -.-"