Wpis z mikrobloga

#webdev #mikroblog Szukam jakichś przykładowych skryptów, wykorzystujących technologie PHP, jQuery i Ajax (i najlepiej framework Zend) działających podobnie, jak mikroblog na wykopie ale niezbyt rozbudowanych i łatwych do ogarnięcia. Spotkaliście się z podobnymi przykładami? Ew. ile kosztowałoby stworzenie takiej podstawowej aplikacji opartej na frameworku Zend?
  • 9
@sheeple:

Ew. ile kosztowałoby stworzenie takiej podstawowej aplikacji opartej na frameworku Zend?

Ale, że co? Dopisanie do czegoś gotowego, czy po prostu chcesz postawić mirko na zend? Ta druga opcja jest co najmniej szalona :P
@npsr: Do Zenda sam sobie dostosuje. Mam stronę opartą na Zend, nad która siedzę sobie hobbystycznie w wolnych chwilach. Chciałbym dołożyć, coś na kształt mikrobloga ale moja wiedza z zakresu jQuery i Ajaxa jest zbyt mała abym mógł stworzyć coś takiego, w rozsądnym czasie.
@sheeple: no to zależy na jakiej jakości Ci zależy. No i przede wszystkim jaki ruch. Jeśli ma to być stosunkowo proste z niewielkim ruchem, ale porządne to jakiegoś klocka wypadałoby postawić.

Oczywiście gimbus zrobi za 200, ale patrz w kod tylko jeśli nie masz problemów z ciśnieniem a przy dużym projekcie .... jakby był duży to miałbyś zespół :P

Znaczy też, jeszcze wiele zależy od tego co jest, czego nie ma.
Ale działające mirko bym strzelał w granice kloca. +/-

@npsr: Pewnie masz rację ale jak już wspominałem to prywatna, niekomercyjna stronka. Dlatego 1k to trochę dużo jak dla mnie - ale 500 bym dał. Tak spytałem ... bo może ktoś widział, jakiś prosty przykład w sieci. To które ja znalazłem to z reguły spore systemy, których przystosowanie do Zenda mogłoby pochłonąć więcej pracy niż stworzenie od zera