Wpis z mikrobloga

@SonyKrokiet: szczerze to ja od kilku lat nie kupuje ani lego ani cobi
ani klocków w ogóle
jakoś sie przerzuciłem na "modele" własnej produkcji
no cóż papier i klej wychodzą taniej...

ale pamiętam że cobi swego czasu było fajną alternatywą bo jakość nie odbiegała od lego jakoś znacząco a cena była zauważalnie niższa

jak jest teraz nie wiem i raczej sie nie dowiem
jakoś mnie tak nie ciągnie do klocków jak
@9Grzesiek_: akurat dalej cobi wychodzi całkiem spoko cenowo, ofc jak nie chcesz mieć czegoś a'la lego technic z pierdołami ruchomymi, lepiej se hinola kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale generalnie wielu cobi bierze bo kurde, tylko oni w sumie robią mocno dostępne te wszystkie wozy pancerne etc XD lego się boi zrobić coś wojennego a cobi #!$%@? masz auto himtlera ( ͡°( ͡° ͜
Pobierz
źródło: comment_1664645598uHHUAiPHRP7JOf7gi5Q15u.jpg
@SonyKrokiet: no z furą hehehitlera to akurat odważni są ( ͡° ͜ʖ ͡°)

też na yt są kanały co składają klocki i tam często sie przewijają hińczyki ala technic a właściwie jeden hińczyk nie pamiętam nazwy i jak sie tak ogląda to chyba w miare jakościową są okej
a zestawy nawet fajniejsze niż lego czasami
nie wiem jak z ceną bo sie nie orientowałem ale na pewno
@9Grzesiek_: pewnie CADA, bo to ten bardziej znany ( ͡° ͜ʖ ͡°) powiem tak, składałem oba techniki tj lego i cadę i przy tym drugim, za połowę ceny pierwszego, jest więcej bajerów - kosztem nieco niższej jakości konstrukcji i instrukcji xD ale cada ma własne fajne projekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)- a inne hinole niekoniecznie, czasem zrzynają z
CP to chyba 2137 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@9Grzesiek_: jeszcze jak ( ͡° ͜ʖ ͡°) rzułtej mazdy nie kojarzę XD z allegro kupuję, bo mam normalnie przesyłkę paczkomatem XD z ali jeszcze nie brałem chociaż mam tam konto ( ͡° ͜ʖ ͡°)