Wpis z mikrobloga

Zrobiłem sobie dzisiaj wycieczke po ruinach w Włocławku, nie trzeba ich szukać, w ścisłym centrum jest ich mnóstwo i znalazłem ten poniemiecki dokument, ktoś mi pomorze go rozszyfrowac?

@Slasiu: Ja jestem z pomorza, ale nie wiem co tam pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rangarok:

Uwaga: Ważne tylko przy alarmie lotniczym

Pani Barbara Ratajska z Leslau (Włocławek) w kraju Warty zamieszkała przy Goethestraße 55W2, jest członkiem straży pocztowej (jakaś służba pseudomilitarna związana z pocztą, Postschutz) w urzędzie pocztowym Leslau przy Hindenburgstraße i jest upoważniona do poruszania się po ulicach w celu niezwłocznego oddania się do urzędu pocztowego.

Podpisano: Kierownik straży pocztowej
@Rangarok: jako pasjonat historii muszę poprosić, żeby takie dokumenty w miarę zabezpieczyć przed zniszczeniem. Nie chodzi mi tu nawet o wyrzucenie, czy spalenie, bo raczej nikt normalny tego nie zrobi, ale uchronić przed czynnikami zewnętrznymi, kupić kopertę lub teczkę bezkwasową, to nie są drogie rzeczy, a działają zbawiennie na takie dokumenty.
@Endorfinek: Tak też zrobie, jako ciekawostke dodam , że dokument lezał pod gołym niebem i był przemoczony gdy go znalazłem, nie umiem stwierdzić jak dlugo leżał w tych warunkach, dodatkowo znalazlem świadectwo z 1933 roku 0.o