Miraski.. pytanie jest... Czy istnieje coś takiego jak najlepszy wzmacniacz lampowy? Znaczy się który w Waszej opini jest najlepszy i dlaczego. Pytanie dotyczy tak do 50W #gitaraelektryczna
@horrendous: nie mam ograniczeń w tej sprawie i też takowe biorę pod uwagę. Oglądałem już evh 5150 w combo i jest całkiem spoko i nawet się mojej babie podobał co jest jakby ważne dla spokoju w domu
@Calkiem_wysoko666: To chcesz takiego potwora do grania po pokoju? wbyierz sobie pare modeli i zobacz na necie porownanie teraz to jest masa filmików o wzmacniaczach.
@Calkiem_wysoko666: Wiem że to trochę pod audio voodo podchodzi, ALE! Miałem okazję grać na teoretycznie tych samych lampiakach z podobnego okresu produkcji (dwa po wymianie lamp w podobnym czasie) i bardzo się względem swojego dźwięku różniły. Zmierzam do tego że jak już się na coś zdecydujesz, to lepiej podjechać te X kilometrów i to ograć samemu, niż brać w ciemno, bo może akurat trafisz na taki który Ci się nie spodoba
@mowilemzewroce: wiadomka,ale właśnie próbuję zawęzić obszar poszukiwań bo jak tak człowiek czyta opinie to wszystkie są najzajebistsze. A tak zapytam fachowców z tagu bo mamy tu wielu i ograniczę się do powiedzmy 5 modeli które gdzieś tam sobie ogram i zobaczę przy którym mi staje i ten wezmę ( ͡°͜ʖ͡°)
@horrendous: mam taki jeden swój pokój,że teraz odkręcam katanę na 50 i jak okno zamknięte to jest cacy. Niemniej myślę trochę do przodu,a będę zmieniał okoliczności przyrody więc będę miał swój osobny #!$%@? na melanże i muzykę
mam taki jeden swój pokój,że teraz odkręcam katanę na 50 i jak okno zamknięte to jest cacy
@Calkiem_wysoko666: ucz mnie mistrzu jak to wygłuszyłeś, też chcę taki pokój w swoim życiu (ʘ‿ʘ) Ja jak swój wzmak do połowy rozkręcę to mi szyba w kuchni dwa pokoje dalej wchodzi w czwartą gęstość i boję się że #!$%@? XD a to tylko 50W ma :/
@mowilemzewroce: zero grzejnika w pokoju bo podłogą grzeję,ściana od sąsiada jak i z mojej strony wełną skalną... Szyby nie wypadają tylko czasem słyszę czy coś wierce bo buczy jakby .. ale to też nie za często
@Calkiem_wysoko666: Nie ma czegoś takiego, bo ile uszu, tyle opinii. Ja np, kocham evh 5150, dla kolegi to kloc. Najbardziej uniwersalne byłoby stworzenie customowo u kogoś wzmaka albo zakup od jakiejś manufaktury (np. polskie MG Fendmess - gdzie masz preamp do hi-gainu typowo amerykański i na cleanie fenderowską szklankę)
#gitaraelektryczna
@Calkiem_wysoko666: ucz mnie mistrzu jak to wygłuszyłeś, też chcę taki pokój w swoim życiu (ʘ‿ʘ) Ja jak swój wzmak do połowy rozkręcę to mi szyba w kuchni dwa pokoje dalej wchodzi w czwartą gęstość i boję się że #!$%@? XD a to tylko 50W ma :/