Wpis z mikrobloga

Byłem obejrzeć drugie e39, nie było nigdzie wystawione. Sprzedawca zachwala że dał 15 000 w ciągu roku, że auto ma od 10 lat i jest 2 właścicielem. Cena 20 tys. bez negocjacji. 20km ode mnie to pojechałem.
Opony DOT XX 05
Hamulce z tyłu 20% tarcza dojechana, przód wyglądał na jakiś mało uzywany kilkuletni zestaw a miało być rok temu wymienione
Brak światła z przodu xenon spalony
Rdza w wnęce koła, na rantach błotników, nalot na drzwiach i klapie.
Ćwiartka prawy tył wspawana i szpachel odpada płatami
Błotnik przód rozwalony przez jakiś słupek
Błąd linki maski
Wnętrze bez kilku guzików, podsufitka odklejona, cała lepka od papierochów i śmierdzi w środku
Syf we wnętrzu
Pod maską cieknie z zbiorniczka i przewodu wspomagania i pokrywy zaworów
Uszczelki wewnątrz i na zewnątrz w słabym stanie
Dół zalepiony czarnym barankiem
Skrzynia szarpała gdy trzymałem hamulec i zmieniałem bieg
Faktur nie pokazał bo mówi że na firmę, negocjować nie chciał bo "wie co ma"
w bagazniku leżał tylko stary wentylator i pompa paliwa koło silnika.

Mówie gościowi że na olx oglądałem to widełki miedzy 9-15 za ten silnik i skrzynie zalezy od stanu, on chce 20 i nie bedzie negocjować bo nie chce sprzedać.

Ile jeszcze ich będę musiał zobaczyć żeby porzucić swoje marzenie motoryzacyjne
#e39
Afera_zbozowa - Byłem obejrzeć drugie e39, nie było nigdzie wystawione. Sprzedawca za...

źródło: comment_1664119128ViJjn7sGjSjVRFEc1W5rry.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
Kup sobie Alfę 147 albo 159 może to się psuje ale przynajmniej części tańsze.

@mathias94: od kiedy do Alfy częsci są tańsze niż do E39? Przeca to taniutkie, jeszcze gaz założysz to panie, tańsze niż elektryk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mathias94: mówię serio ( ͡° ͜ʖ ͡°) E39 jest teraz mega tanie bo robią sporą ilość dobrych części praktycznie z fabryki (tylko z zamazanym znaczkiem BMW). Cała zawiecha itp. - zresztą robisz raz i na kolejne 400k km masz spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam 3x E39 obecnie, wiem co mówię :D
  • Odpowiedz
@sorek Zawsze myślałem, że "beemki" są strasznie drogie w eksploatacji.
Jak widać myliłem się, moim zdaniem E39 ma trochę przestarzały design ale wszystko jest kwestią gustu.
  • Odpowiedz
@mathias94: poliftowy Msport potrafi wyglądać naprawdę dobrze nawet dzisiaj. Design jest ponadczasowy, bo ma styl a nie robiony pod wyglądające-jak-hiyunday-generyczne-auto.

Nowe beemki są drogie w eksploatacji - bo wiele części można dostać tylko w BMW. Zresztą, najczęściej się to słyszy od ludzi co kupują jakieś gówno 320d albo 320i i narzekają że 4 cylindrowce w BMW są słabe - no shit xD

Nie ma auta do 100k zł które bym wolał
  • Odpowiedz
@Afera_zbozowa: trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Wspomagaj sie forami gdzie uzytkownicy wystawiaja swoje Bawary. Jednoczesnie korzystaj jak masz mozliwosc z firm ktore zajmuja sie szukaniem aut na zlecenie jak np. Auto Bawaria z Pulaw itd. Ja swoja E39 w stanie pieknym i zdrowym znalazlem dopiero po 8 miesiacach intensywnego szukania w PL, DE i Szwajcarii. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@Afera_zbozowa: Szukaj czegos w okolicy 15-20k zeby miec jeszcze na start na 'odszczurzenie' i pierwsze naprawy. A jak szukasz za granica to wiadomo akcyza drakonska dla motorow powyzej 2l pojemnosci
  • Odpowiedz
A jak szukasz za granica to wiadomo akcyza drakonska dla motorow powyzej 2l pojemnosci

@Uciowy: z tego co wiem i pamiętam to jak kupowałem z UK można podpisać że się nie sprzeda auta przez pierwszy rok i wtedy się nie płacy akcyzy (na użytek własny) ale nie wiem czy nadal tak jest @Afera_zbozowa
  • Odpowiedz