Wpis z mikrobloga

@utede: powiem CI, ze naprawde nie wiem, to ze sie #!$%@? znam to wiadomo :d ale popatrz na mecze tych 2woch reprezentacji, szwajcaria zawsze moze liczyc na sommera, wyciagnal im duzo meczy, a teraz powiedz mi, czy pamietasz jakikolwiek mecz ktory nam wyciagnal wojtek??? ja sam tez nie :D ale powaznie?? wybronil nam jakis mecz?? ja sie bardziej boje jak ktos mu podaje ze wpusci do pustej xD
@nikolaj92: 1 dobry mecz na 10 lat xD reszta najwyzej przyzwoita, wiekszosc czasu mam stracha jak mu ktorys z naszych podaje ze pusci miedzy nogami do bramki xD a jak ktos strzela to 80% ze wpusci ciamajda
Coś mi się kojarzy, że duże kluby nie wzięły Sommera przez niski wzrost jak na bramkarza (183 cm). Szkoda, bo stać go na coś więcej niż Gladbach.

@Kimbaloula: Bardzo wątpliwe, przecież Casillas czy Barthez też byli podobnego wzrostu (nawet parę cm mniejsi), a duże kluby nie miały problemu z tym, żeby ich zatrudnić. Ostatecznie liczą się statystyki, a nie wzrost xD Sommer już od dłuższego czasu jest uważany za jednego z
@kilemile: Ale ja nie zmyśliłem sobie tego argumentu, tylko to te kluby tak twierdziły (był chyba przykład Chelsea). Sommer gra w Gladbach już naprawdę długo i przez ten czas było sporo okazji do zmiany klubów, nie wszędzie ta pozycja jest zabetonowana na lata. Casillas i Barthez to moim zdaniem bardziej wyjątki niż przykłady zjawiska, które występuje często. Rzadko się zdarza, aby zawodnik o takich warunkach fizycznych w ogóle przebił się na
@Kimbaloula: Nie no, ja rozumiem, że ktoś mógł go rzeczywiście nie wziąć z tego powodu, bo np. specyfika ligi wymaga, żeby bramkarz przede wszystkim znakomicie grał w powietrzu i na przedpolu i do takiej Premier League to doskonale pasuje, ale niekoniecznie z tego powodu w ogóle nie trafił do dużego klubu - przecież one się nie ograniczają do ligi angielskiej.

Real, Barcelona, Atletico, Bayern, Juventus - w zasadzie były obstawione od