Wpis z mikrobloga

No i jest pierwsze zwątpienie xD niby nauczyłem się HTML i css i trochę js, zrobię spoko stronkę, responsywna, animacje a nawet ostatnio nauczyłem się api i zrobiłem #!$%@? gdzie wpisując nazwe spółki giełdowej wyświetla się info o tej spółce itp, todoliste, notatnik i inne gowna tez zrobię ale tak myśle ze w sumie to ja nie za bardzo lubię rzeczy wizualne, nie wiem czy będę chciał pracować nad tym żeby czyjaś strona była ładna itp, bardziej mi się podoba pisanie samego kodu js. Do tego jeszcze dołączyłem do jakiejś grupy facebookowej ludzi szukających pracy w tym (tak tylko patrzę) to ludzie tam się oferują zeza darmo mogą nawet dymac byle@ich ktos@wzial xD Musiałem się wyżalić #javascript #naukaprogramowania
  • 11
nie wiem czy będę chciał pracować nad tym żeby czyjaś strona była ładna

@Jamniki2: to jest zadanie grafika i ludzi od UX/UI. Nawet w mojej małej firemce z zespołem 5 ludzi od IT na krzyż nie jest to zadanie frontendowca.
@zwei: No tak, to zadanie ux/design aby przygotować jak design strony, ale implementacja to już kwestia frontu. A co do ludzi szukających pracy nawet za darmo no to jest po prostu kwestia, że mało kto chce kogoś bez doświadczenia. Ogólnie pierwszy rok w it jest najgorszy, a po nim to już z pracą jest luz :) (o ile nie jest jest się bardzo kiepskim)
@lobo:

Ogólnie pierwszy rok w it jest najgorszy, a po nim to już z pracą jest luz :) (o ile nie jest jest się bardzo kiepskim)

podslesz mi oferty w takim razie oferty na priv dla reaktowca z ponad rokiem expa? tylko remote, tylko uop, nie mniej niz 9k brutto
@cppguy: Po roku 9k to nie dostaniesz, a raczej małe szanse i raczej na b2b. Taka realna stawka dla kogoś z rokiem doświadczenia to 5-8k brutto
@cppguy: W Polsce tak to wygląda, no wybacz, ale junior to jest junior nie będzie zarabiał nie wiadomo ile. Jak ktoś jest wybitny i firma mu tyle da na stanowisku juniora to jest to wyjątek, a nie reguła. Nie mówię o firmach zagranicznych bo tam są inne stawki.
@lobo:

juz nie demonizujmy juniorow, jak dla mnie junior jest do 10k brutto (tak mi wychodzi z ogloszen), nie moja wina ze sa firmy ktore maja widelki na mida od 8k..

dopiero od 9k poczulbym fajny wzrost wynagrodzenia, a skoro umiem sie obronic na rekrutacji i jestem uzytecznym pracownikiem to nie wiem czemu mam o tyle nie walczyc.. zreszta moi koledzy dostali 10k po pol roku pracy, wiec to kwestia po