Wpis z mikrobloga

Jeżeli byscie mi dali tego screena to bym stwierdził ze to fake leak gta 6 z gta 5 poznać po aucie i po okolicy ze to ktoś strolowal poważnych dziennikarzy z portali z grami i soję z reddita i resztę internetu. No ale reszta wygląda bardziej okazale

W moim zdaniu to na 50℅ jest leak a w 50% to nie jest leak czyli albo jest albo nie jest a twoim zdaniem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gta
ButyNaAsfalcie - Jeżeli byscie mi dali tego screena to bym stwierdził ze to fake leak...

źródło: comment_1663504938kKWM8xeQqr1qWchMSm7dH4.jpg

Pobierz

Zobaczmy

• Na 99℅ to nie jest leak 16.9% (28)
  • Na 99%to jest leak 66.3% (110)
  • Na 75% to nie jest leak 4.8% (8)
  • Na 75 % to jest leak 7.2% (12)
  • Daje 25 % ze to jest leak 4.8% (8)

Oddanych głosów: 166

• 19
  • Odpowiedz
@Buty_Na_Asfalcie: to raczej leak. Jeśli miałby być to fejk, to ktoś musiałby poświęcić OGROM czasu na przygotowanie go. Nie ma to sensu. Gdyby wyciekł scree/kilka to bym twierdził że fake, ale tu jest za dużo materiału video i kodu.
  • Odpowiedz
to raczej leak. Jeśli miałby być to fejk, to ktoś musiałby poświęcić OGROM czasu na przygotowanie go. Nie ma to sensu. Gdyby wyciekł scree/kilka to bym twierdził że fake, ale tu jest za dużo materiału video i kodu.

@eNse: Miał 10 lat na zrobienie fejka i zrobienie burzy w internecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ty byś nie zrobił takiej burzy w internecie?
  • Odpowiedz
@Buty_Na_Asfalcie: Przecież nawet w GTA V wczesne wersje miały auta z IV xD Po co zajmować czas autami jak do wczesnych faz rozwoju wystarczy auto z poprzedniej wersji aby sprawdzać fizykę, handling itp.
  • Odpowiedz
leak gta 6 z gta 5 poznać po aucie

@Buty_Na_Asfalcie:
Eh, no teraz wychodzi brak jakiejkolwiek wiedzy w tych tematach ludzi, co po prostu se grają, niech już wyjdzie ta licencja na leakerów #pdk

Wczesne wersje gta iv miały assety #!$%@? bezpośrednio z gta sa. Tak jest z każdą grą i to normalny proces developingu. To są bardzo wczesne wewnętrzne testowe buildy, ja jestem zaskoczony jak taki bardzo mocno oparty o
  • Odpowiedz
Eh, no teraz wychodzi brak jakiejkolwiek wiedzy w tych tematach ludzi, co po prostu se grają, niech już wyjdzie ta licencja na leakerów #pdk

@TymRazemNieBedeBordo: mi ten screen po prostu dało do myślenia ze to moze być wklejona postać w gta 5 no ale skoro ktoś napisal wolumetryczne chmury no to dobra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fennrir: oczywiście że niektóre auta będą te same - banshee czyli dodge viper jest w serii od gta3, nie oznacza to że w GTA V na ps5 masz model z 2001 xD do finalnej wersji nie wyciąga się fbxa z poprzedniej i odbębnia fajrant. Model przechodzi remodeling, poprawia ew. błędy, podnosi ilość trójkątów, może ulepsza się model zniszczeń. Następnie teksturuje - tworzysz prawdopodobnie nową teksturę o wyższej jakości. Jeszcze tylko dostosować
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo:
Nie mówię że modele są te same od 2001, ale generalnie w V to masz sporo modeli z IV tyle że po lekkich modyfikacjach (typu dodane bardziej szczegółowe wnętrze, ale to w wersji na PS4/X1/PC, w oryginalnej na PS3 i X360 to modele są zapożyczone 1:1)
  • Odpowiedz
@Fennrir: te lekkie modyfikacje o których mówisz to redesign modelu, który najpierw wraca do designerów, którzy chcą umieścić auto tak, by bardziej pasowało w settingu, latach danej gry itp, potem concept art bierze to na deskę, następnie 3d grafik. Mimo, że zmiany mogą być naprawdę kosmetyczne, albo delikatnie podniesione detale, czy rzeczy, których nawet nie zauważysz, jak ulepszenie lod czy poprawienie geometrii, mała zmiana by auto było bardziej lub mniej "szare"
  • Odpowiedz
@Buty_Na_Asfalcie: no generalnie masz opisane w tym czy innych wątkach. Nikt nie #!$%@? tekstur 4k do testowego builda, masz podłączonego debugera, wiele rzeczy nie jest zoptymalizowane, modele pomieszanie z gta v, i wyciąga to 30 klatek. buildy mogą być stare. i to nawet nie build gry, a build deweloperski. do testowania mechanik itd
  • Odpowiedz
@Buty_Na_Asfalcie: Jeśli mam być szczery to uważam, że to nie jest leak a coś co wypuścił sam rockstar jako wyciek żeby za wcześnie nie zabić gta online. Tym bardziej, że jeszcze w grudniu aktualizacja ma być a na stronie nie dawno były podziękowania za piątkę.
  • Odpowiedz
@Buty_Na_Asfalcie: przecież takie rzeczy jak importowanie modeli z poprzedniej gry nie świadczą o tym ze to nie jest leak. Importujesz do silnika byle jaki model jeśli testujesz skrypty i kod.

Screeny ze wczesnych wersji GTA V wyglądało jak zmordowane GTA IV. Szata graficzna na etapie testów nie ma znaczenia, korzystasz z tego co już masz (w tym przypadku asety z GTAV)
  • Odpowiedz