gdzie właściwie dorosły człowiek można poznać nowych ludzi? minęły 2 lata odkąd rozstałem się ze swoją kobietą po 4 latach i pomyślałem, że warto w sumie spróbować się z kimś chociaż zaprzyjaźnić. ale doszedłem do wniosku, że nie jest to takie hop siup jak mi się wydawało. za dzieciaka jakoś nawiązywanie nowych znajomości było 10 razy łatwiejsze
gdzie właściwie dorosły człowiek można poznać nowych ludzi?
@smutny_ziomal: Zależy. Ja w pracy mam samych nudnych w #!$%@? ludzi i z nimi kontaktu nie trzymam ale nowe osoby poznaję albo przez aktualnych znajomych, których już mam albo przez hobby. Masz jakieś hobby?
@Fanatyk_Wedkarstwa: Bardzo dużo. Astronomia, języki obce, gry video, grafika 3D, kolekcjonowanie starego retro sprzętu; dużo tego, ale to głównie takie nerd-pasje
@smutny_ziomal: w większych miastach są czasem na FB grupki integracyjne. umawianie się na wspólne wyjścia.
jak masz jakieś hobby które możesz rozwijać poza domem to warto się zapisać i pojsc nawet raz i tam możesz kogoś poznać, wyciągnąć znajomość poza to miejsce i zrezygnować z chodzenia jeśli Ci nie na rękę np. ze względu na koszty czy czas.
na FB jest też coś takiego jak privawka i tam oznaczasz swoje miasto,
#wojna #rosja #ukraina ale wiecie że to hipokryzja i fiolek jam popieracie jak Ukraińcy zabijają Rosjan i was to cieszy ale oburza jak jest na odwrót? A wiecie co ukry krzyczały jak strzelali w tył głowy?
#pytanie #kiciochpyta #zwiazki
@smutny_ziomal: Zależy. Ja w pracy mam samych nudnych w #!$%@? ludzi i z nimi kontaktu nie trzymam ale nowe osoby poznaję albo przez aktualnych znajomych, których już mam albo przez hobby. Masz jakieś hobby?
jak masz jakieś hobby które możesz rozwijać poza domem to warto się zapisać i pojsc nawet raz i tam możesz kogoś poznać, wyciągnąć znajomość poza to miejsce i zrezygnować z chodzenia jeśli Ci nie na rękę np. ze względu na koszty czy czas.
na FB jest też coś takiego jak privawka i tam oznaczasz swoje miasto,