Aktywne Wpisy

JohnCasey +17
Macie kubeł zimnej wody na wasze ćpuństwo ukraińskiej propagandy:
-Rosja przystępowała do inwazji z liczbą niecałych 3 tys. czołgów w linii, głównie T-72, ale także T-80 i T-90. Do tego trzeba dodać 10 tys. czołgów wszystkich trzech typów w rezerwie oraz niewiadomą liczbę bardzo przestarzałych T-62 i T-64. Nie wiadomo, w jakim stanie znajdują się czołgi w rezerwie, jednak liczby robią wrażenie.
-Ile z tych 3 tys. czołgów, plus pewnie kilkuset dosłanych
-Rosja przystępowała do inwazji z liczbą niecałych 3 tys. czołgów w linii, głównie T-72, ale także T-80 i T-90. Do tego trzeba dodać 10 tys. czołgów wszystkich trzech typów w rezerwie oraz niewiadomą liczbę bardzo przestarzałych T-62 i T-64. Nie wiadomo, w jakim stanie znajdują się czołgi w rezerwie, jednak liczby robią wrażenie.
-Ile z tych 3 tys. czołgów, plus pewnie kilkuset dosłanych

Pieronek +207
Patrzcie kogo spotkałem. Właśnie go kasują i kasjerka po niemiecku krzyczy do nas z tyłu, że ceny 100 % w górę od teraz. Jak żyć.
#tusk #bekazpodludzi #bekazpisu
#tusk #bekazpodludzi #bekazpisu

"Doktor Sen"
Stephen King
#bookmeter
Tak jak to można przeczytać w Internecie jest to kontynuacja Lśnienia (już na samą myśl uśmiecha się mordka) w której poznajemy dalsze losy, życie Dannego z hotelu Panorama - więcej nie ma co zdradzać, chociaż w obszerniejszy opisz można się wyczytać z tylnej okładki książki, dla mnie to jedno zdanie w zupełności by wystarczyło by po ową książkę sięgnąć. Przez ponad 30 lat sam autor się zmienił (rzucił picie) lecz wydaje mi się, że jest to godna, na poziomie kontynuacja Lśnienia (nieraz przeszły dreszcze, zaparło dech podczas czytania)