Wpis z mikrobloga

4125 - 1 = 4124

"Doktor Sen"

Stephen King

#bookmeter

Tak jak to można przeczytać w Internecie jest to kontynuacja Lśnienia (już na samą myśl uśmiecha się mordka) w której poznajemy dalsze losy, życie Dannego z hotelu Panorama - więcej nie ma co zdradzać, chociaż w obszerniejszy opisz można się wyczytać z tylnej okładki książki, dla mnie to jedno zdanie w zupełności by wystarczyło by po ową książkę sięgnąć. Przez ponad 30 lat sam autor się zmienił (rzucił picie) lecz wydaje mi się, że jest to godna, na poziomie kontynuacja Lśnienia (nieraz przeszły dreszcze, zaparło dech podczas czytania)
źródło: comment_hzetDIrsjcglGquk6LXSIlHy8ZB3CBxA.jpg
  • 7
@Broken: Nie miałem niestety styczności z "Talizmanem". Świat nie jest tak hermetyczny jak w "Lśnieniu" ale ze względu na fakt, że to kontynuacja występują jego elementy (jasność-siły nadprzyrodzone). Jak sie podobało Lśnienie to spodoba Ci sie i ta książka. W jakiejś wolnej chwili można przeczytać, nikt nie pogania :)
@Insine: Tak, da radę. Większość jak nie wszystkie wspominki są wyjaśnione, przypomniane a i tak jest to temat raczej poboczny. Gorzej by było jakby ktoś nie miał styczności z książką lub filmem i nie znał bohaterów poprzednich zdarzeń.