Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda #xtb
Trzeba przyjąć porażkę z godnością. Wyciągam pieniądze ze stratą 5000 zł to nie na moje nerwy gdy wszystko czerwone, Więcej już nie stracę, a jeszcze w pracy cały czerwony siedzę. Tu się nie da zarobić nie wierzcie wykopkom bo wszystkie screeny preparują i naciągają was w interesie giełd abyście przewalali swoje własne pieniądze. Wolę trzymać pieniądze w skarpecie niż w tym kasynie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
#gielda #xtb
Trzeba przyjąć porażkę z godnością. Wyciągam pieniądze ze stratą 5000 zł to nie na moje nerwy gdy wszystko czerwone, Więcej już nie stracę, a jeszcze w pracy cały czerwony siedzę. Tu się nie da zarobić nie wierzcie wykopkom bo wszystkie screeny preparują i naciągają was w interesie giełd abyście przewalali swoje własne pieniądze. Wolę trzymać pieniądze w skarpecie niż w tym kasynie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·

SoplicaTadeusz +50
Zastanawiam się czy gdybym zamontował sobie kamerkę w samochodzie to w przypadku zarejestrowania jakiegoś łamania przepisów na drodze mogę to zgłosić na policję? Tzn czy moje nagranie z kamerki może być wykorzystane jako podstawa do ukarania np. jakiegoś idioty wyprzedzającego na ciągłej? Zainspirował mnie do tego komentarz @cwlmod który chwali się i jest bardzo dumny ze swojego łamania przepisów i narażania życia niewinnych osób na niebezpieczeństwo. Gdybym mógł pomóc ukarać chociaż
źródło: temp_file2210496656479150415
Pobierz

#programista15k #programowanie
Nie wiem jak u Was w firmach ale u mnie w korpo to jest niesamowite jak bardzo ludzie sie obijają xD Konkretnie mam tu na mysli kolegów programistów. Z zewnątrz to nie wyglada zle, ale dopiero jak zaczalem sam pisac kod i minelo troche czasu, poobserwowalem ile kodu wrzucają koledzy i co mówią na daily to zrozumiałem, że nikt tu efektywnie nie pracuje 8 godzin dziennie tylko max 2-3, a główna filozofia to nie "ile moge od siebie dać dla zespołu i produktu" tylko "ile moge najmniej zrobić zebym mial co powiedziec na daily zeby nie wyszlo ze nic nie robie".
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #631b3f9fbc498104260beb6c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
Zresztą ogólnie jest taka zasada, że w pracy nigdy nie dajesz z siebie 100%, bo wtedy gdy będzie trzeba dać z siebie więcej bo jakaś awaria, to nic już więcej nie
@AnonimoweMirkoWyznania: dokładnie o to chodzi
Komentarz usunięty przez autora
- To będzie 400zł
- Jak to? Za przykręcenie dwóch śrubek bierze pan 400zł?
- Nie. Za przykręcenie dwóch śrubek to ja biorę 10zł. A 390 biorę za to, że wiem które przykręcić.
Komentarz usunięty przez autora
Przecież w realnym komercyjnym projekcie nieraz masz chmurową, płatną infrastrukturę, setki mikroserwisów, circuit breakery, kilka baz danych, relacyjne, nierelacyjne, async message, jakieś rabbity czy inne kafki.
I jak jesteście się w stanie nauczyć czegoś we "własnym projektach po godzinach" skoro nawet takiej infrastruktury z którą pracujecie na codzień nie jesteście w
Umiejętność czytania całkowicie obcego kodu na review to bardzo ważna umiejętność a bardzo mało programistów jest w stanie coś sensownego powiedzieć na temat danego kodu.
ja czekam do 17 i zamykam komputer i nie otwieram intellij
@sdasdadawqeqawdas: no ja bym to inaczej ujął. Nauka nowych technologii po godzinach - technologii z których się nie skorzysta nigdy w życiu to głupota, bo to jest wiedza i czas do kosza. Jak ktoś trzaska własne projekty, które mają w przyszłości zarabiać pasywnie czy w inny sposób , albo jakieś open-source to taka nauka ma sens.
Ale mało kto tak robi,
@sruba_m3: