@Karczewsky: od strony Ukrainy @mular1337: przewoźnicy strajkują, bo długo stoją, dlatego jeszcze blokują ( ͡°͜ʖ͡°) @CzeczenCzeczenski: no dlatego jestem ciekaw co teraz
@Smiejsiezzycia: Polscy granicznicy leza na dupie i jeszcze bezczelnie redukuja liczbe ciazarowek do odprawy o polowe tego co ukraincy proponuja, to co sie dziwic. Dlaczego do wegrzech, slowacji czy rumuni nie ma takich kolejek? Panstwo rzadzone przez pis, nie mniej nie wiecej, samowolka i panstwo w panstwie, nikt tam pewnie ich nie kontroluje co robia na granicy.
@BayzedMan: Tej, smierdzaca onuco. Porownaj sobie ile ludzi wyemigrowało do Polski a ile na Węgry, Słowację czy Rumunię, a dopiero potem zadawaj takie absurdalne pytania
@BayzedMan @Smiejsiezzycia Nie wiem czy wiecie, ale to polacy sami zgotowali sobie ten los wykorzystując sytuacje i pakując kontrabande. Pokazali, że nie można im zaufać. Pod pretekstem pomocy ukraińcom pakują tyle fajek ile tylko się zmieści. Więc do kogo pretensje?
To nie wina ukraincow tylko naszej strazy granicznej.
Właśnie dobrą robotę odwalają bo nie sprawdzają po łebkach, Ukraina to teraz taki Afganistan i oprócz faj czy spirytusu mafię szmuglować będą broń więc niech ich tam trzepią chłopaki dalej jak najdokładniej
@BayzedMan: A co mają puszczać jak leci? Od tego są żeby to kontrolować. Jak zwykle ludzie na nich psy wieszają, a moim zdaniem należy ich stawiać na równi ze strażakami na pierwszym miejscu zawodów z największym zaufaniem społecznym.
@NoSrslyNo: ponoć ukr nie przewozili tego, co mieli w deklaracjach, więc zaostrzyli kontrole, a oni w odwecie zaczęli blokować ¯_(ツ)_/¯ @Zarzutkkake: jasne, pl też pewniel blokowali jak skończył się termin a w kierunku ukr lawety na ukr rejestracjach stały z samochodami bez cła xd
@micomak co zrobisz z zaoszczędzonym czasem pisząc skrótami, których rozszyfrować mi sie nawet nie chce? Toc ameba jesteś. Nie masz pojęcia ile i ukraincy i polacy na początku wojny wozili fajek i spirytusu wykorzystując sytuacje. Na melinach kupujesz obecnie wagonami. Jak jeszcze pół roku temu był problem ze spirytusem tak dzisiaj kupisz dowolną ilość.
@Zarzutkkake: xd ameba to ty jesteś, bo ja mam co robić z zaoszczędzonym czasem a ty widzę, wykorzystujesz go chodząc po melinach. sklej wary i nie belkocz... xd
@BayzedMan: Tak bo Ukraińce są ikoną dobrej organizacji. Proszę Cię chyba nigdy z nimi nie pracowałeś (bo ja miałem taką możliwość na statku) gdzie większość była z Ukrainie i nigdy nigdy wiecej
Jak ktoś przekraczał granicę ukraińsko - polską osobówką, to #!$%@? nigdy nie napisze, że SG odwala dobrą robotę, bo to są #!$%@? opieszałe LENIE w stosunku do osobówek, niezależnie od tego, kto nimi podróżuje. Tak samo mają #!$%@? na każdego i są bezczelni w swoim podejściu do
Polscy granicznicy leza na dupie i jeszcze bezczelnie redukuja liczbe ciazarowek do odprawy o polowe tego co ukraincy proponuja, to co sie dziwic.
O widzę ukry z SBU już sobie wynalazły narrację.
To ja proponuję - jak wam sięnie podoba, to zamawiajcie wszystko od swoich mentalnych braci ze wschodu, dzikusy. A nie jeszcze macie czelność żądać osłabienia kontroli na granicy z tym waszym brudnym #!$%@?.
Halo @Moderacja kiedy weźmiecie się za użytkowników, którzy szerzą rosyjską propagandę? Tak chętnie banujecie polskich patriotów gardzących rossyjskimi terrorystami, a pozwalacie na miękką propagandę serwowaną dzień w dzień. Pomogę wam udostępniając nicki tych ancymonków: @Grooveer @
#ukraina #polska
@mular1337: przewoźnicy strajkują, bo długo stoją, dlatego jeszcze blokują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzeczenCzeczenski: no dlatego jestem ciekaw co teraz
Panstwo rzadzone przez pis, nie mniej nie wiecej, samowolka i panstwo w panstwie, nikt tam pewnie ich nie kontroluje co robia na granicy.
@Smiejsiezzycia
Nie wiem czy wiecie, ale to polacy sami zgotowali sobie ten los wykorzystując sytuacje i pakując kontrabande. Pokazali, że nie można im zaufać. Pod pretekstem pomocy ukraińcom pakują tyle fajek ile tylko się zmieści.
Więc do kogo pretensje?
To nie wina ukraincow tylko naszej strazy granicznej.
Właśnie dobrą robotę odwalają bo nie sprawdzają po łebkach, Ukraina to teraz taki Afganistan i oprócz faj czy spirytusu mafię szmuglować będą broń więc niech ich tam trzepią chłopaki dalej jak najdokładniej
@Zarzutkkake: jasne, pl też pewniel blokowali jak skończył się termin a w kierunku ukr lawety na ukr rejestracjach stały z samochodami bez cła xd
Toc ameba jesteś. Nie masz pojęcia ile i ukraincy i polacy na początku wojny wozili fajek i spirytusu wykorzystując sytuacje. Na melinach kupujesz obecnie wagonami. Jak jeszcze pół roku temu był problem ze spirytusem tak dzisiaj kupisz dowolną ilość.
@Winden: Spokojnie, myślisz, że tam nikt w łapę nie bierze i nie przymyka oka na przemyt?( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak ktoś przekraczał granicę ukraińsko - polską osobówką, to #!$%@? nigdy nie napisze, że SG odwala dobrą robotę, bo to są #!$%@? opieszałe LENIE w stosunku do osobówek, niezależnie od tego, kto nimi podróżuje. Tak samo mają #!$%@? na każdego i są bezczelni w swoim podejściu do
O widzę ukry z SBU już sobie wynalazły narrację.
To ja proponuję - jak wam sięnie podoba, to zamawiajcie wszystko od swoich mentalnych braci ze wschodu, dzikusy.
A nie jeszcze macie czelność żądać osłabienia kontroli na granicy z tym waszym brudnym #!$%@?.