Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Svav: szukaj używek lokalnie na jakichś OLXach. Nie ma nic sensownego w tej cenie ale ktoś może sprzedać jakiegoś strata Squire w tej cenie.
  • Odpowiedz
@Dajnoxes: Nah, to mit - uczysz się na tym na czym chcesz grać docelowo

@Svav: Co do pytania to bardzo dobrą opinią cieszy się GITARESKO na OLX, Pan sprowadza bentony z thomanna i je reguluje :)
  • Odpowiedz
@ActiZ: z Gitaresko dobry protip i polecam, ale jedna gitare od niego (tania siodemka Bentona) musialem poprawiac - siodelko bylo wyciete za plytko i docisniecie strun na pierwszym progu graniczylo z niemozliwoscia xD.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@baNicja
@mowilemzewroce

Chciałbym grać rocka, hard rocka, może trochę metalu. Nie mam zbyt wielkiego stażu. Kiedyś grałem na klasyku, ale gitara się rozpadła i skończyła się nauka. Myślałem żeby kupić jakąś gitarę HSH, bo ponoć to bardzo uniwersalne rozwiązanie i zalecane na początek - jednak to tylko opinia w necie.

Używek za bardzo nie chce kupować, bo nie znam się na gitarach i boję się, że kupię coś co do
  • Odpowiedz
@Svav hsh fajna sprawa, ale pytanie po co Ci ten singiel? ( ͡º ͜ʖ͡º) Jak Mirek wyżej, od siebie też mogę polecić gitaresko, wejdź do niego na olxa posortuj po cenach i zobacz co Ci się podoba. Patrząc po twoich gatunkach szukałbym hh, ewentualnie hss bo o hsh w bentonach ciężko. Pamiętaj że gitara ma też Ci pasować z wyglądu, chcesz coś nowego to szukaj super
  • Odpowiedz
@ActiZ: @mowilemzewroce: @Svav: A mnie szczerze ciężko polecić coś od Harley Benton. To znaczy - to fajne coś, jeśli ma się wiedzę na temat tego, co gitara powinna sobą reprezentować i można wywalić z niej dosłownie wszystko, zostawiając gołą deskę i gryf - wtedy spoko, dobra platforma do modowania.
W tych gitarach oszczędza się nawet na wkrętach mocujących zaczepy na pasek, właściwie wszystko, poza drewnem, jest
  • Odpowiedz
@mowilemzewroce: Nigdy nie miałem w rękach Epiphone'a z najniższej półki, ale dawno dawno temu robiliśmy próby w takiej salce, będącej własnością Wojska Polskiego - jakiś klub garnizonowy czy coś. I był tam taki Epiphone rozbebeszony, kompletnie pozbawiony elektroniki, który sobie leżał zakurzony w kącie. Produkcja czeska tak w ogóle. I gadałem z typem, który tym klubem garnizonowym zarządzał, dlaczego takie coś sobie leży i się kurzy (a ta gitara rewelacyjnie
  • Odpowiedz
@mowilemzewroce: Nie mam za dużo doświadczeń z fabrykami Samicka. Ale wieść niesie, że przyzwoite instrumenty robili.
Nie wiem - może masz rację, że akurat Twój egzemplarz jest taki mało udany, a może czegoś po prostu nie widzisz. Jakbym zobaczył Twoją gitarę na oczy, to albo bym się zgodził, albo powiedział, co warto zrobić, żebyś miał instrument, który gra jak milion dolców.
  • Odpowiedz