Wpis z mikrobloga

Mam do wymiany suport SM-BB71-41 i oczywiście trafiłem w necie na Token Ninja BB841T-41 (mam nadzieję, że dobry odpowiednik wybrałem). Obawiam się tylko jak wygląda temat wkręcania go w ramę karbonową. Nie ma z tym problemu?

#rower
  • 13
Mam tę świadomość, ale bardziej zastanawiam się czy wkręcanie misek nie niszczy jakoś ramy. Jednak przy wciskaniu działają inne siły niż przy "wkręcaniu"
@archerr0: Ja co prawda mam ramę z alu, ale support polecam. Żadnego problemu, objeżdżania czy niszczenia, wystarczy mieć dobry klucz. Nie musi być za miliony monet, ja mam takiego PROXA i jest spoko. Natomiast takim nie odważyłbym się, bo to na pewno będzie zjeżdżać, objeżdżać i w końcu zniszczy wkład.
@cyborg klucz ma znajomy więc będę miał czym dokręcić. Ale może warto kupić dla siebie bo mam w domu 4 rowery więc może i w przyszłości się przyda.

@4x80 wiem że robi się je z tworzywa, ale nie mam ciśnienia na 20g wagi mniej, a jednak wytrzymałość Tokena 'na lata' jakoś mnie przekonuje.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@4x80: tym, że jest aluminiowy i nie pęknie mi korpus tak jak w bb71-41 który muszę wyjąć teraz. A druga sprawa, że później wybijasz tylko łożysko, a nie cały wkład, więc nie robisz sobie luzu w ramie.