Wpis z mikrobloga

@Przemok: czy ja wiem...wszyscy mają żal ,że producenci sprzętu w dupie mają linux..,ale w sumie dlaczego mieli by wspierać tę platformę. Tylko po to ,żeby garstka fanatyków na desktopach mogła poczuć się lepiej? To tak jakby webdeveloperzy mieli się przejmować użytkownikami przeglądarki ie 6 bo taki jest mniej wiecej udział linuxa na desktopach jak ie 6 wśród przeglądarek
  • Odpowiedz
@fotexxx: Nie musieliby specjalnie pisać sterowników, wystarczyło by żeby opublikowali specyfikację - ludzie od Linuksa już by z tym zrobili co trzeba. Ale tak czy siak, to jest typowe podejście korporacji - coś w stylu zwrotów "Ta strona działa najlepiej pod przeglądarką Internet Explorer 6.0", bo ta w momencie umieszczania tego zwrotu miała większość rynku. Zamiast robić pod standardy zarówno strony jak i przeglądarki, jedne robi się pod drugie.
  • Odpowiedz
@Przemok: to już wina niektórych przeglądarek, że strona zrobiona wg standardów wygląda na nich jak kupa… Szkoda, chciałbym żyć w tym idealnym świecie gdzie html+css wyglądałby bez zabawy na każdej przeglądarce tak samo :D
  • Odpowiedz
@Przemok: @11mariom: spinacie się dobrze wiedząc o co mi chodzi. Chodzi o to ,że linux jest niszowy. żaden poważny producent sprzęt wyspecjalizowanego nie odda specyfikacji swojego produktu społeczności z prostej przyczyny. Bo szary użytkownik to zazwyczaj osoba która przy pierwszym problemie np z karta graficzna poleci na forum i do supportu takiej Nvidia. Linux jest w pewnym sensie pofragmentowany jak Android. Po cholerę im tracić reputację i tłumaczyć
  • Odpowiedz
Chodzi o to ,że linux jest niszow

@fotexxx: bo to jest trochę koło z tym… jest niszowy bo nie ma tego i tego. Nie ma tego i tego bo jest niszowy. Dwa - widać, że porządne firmy jednak coś robią. Zobacz takiego Intela. BA! Nie uwierzysz, ale nawet Microsoft macza palce w kernelu i wcale to nie jest akcja dywersyjna…
  • Odpowiedz
@11mariom: to jest błędne koło i dlatego czarno to widzę :) Microsoft grzebie w kernelu ,bo to świetna akcja po latach twarzy monopolisty. Sobie grzebią ,bo nie widzą w nich konkurencji :) I tak Microsoft więcej na tym zyskuje marketingowo :)
  • Odpowiedz