Wpis z mikrobloga

Hehe, oglądam konferencję #xbox i ich marketing #gamepass to naprawdę niezły level. Oprócz tego, że teraz całkiem spoko tytułów trafi do GPU day one to całkiem gładko zwracają się do posiadaczy konsol PS5. Wiemy, że masz już konsole i pewnie nie chcesz drugiej to kup sobie nowy TV i graj kontrolerem z PS5 w gierki z Game Pass w chmurze. Deal z Samsungiem pewnie jest czasowy i niedługo pojawi się xboxowy dongle do każdego tv, albo nowa apka na Android TV.

I jeszcze to wielkie zbliżenie na Dual Sense i babka mówi: wow pierwszy raz gram w grę z Xboxa kontrolerem PlayStation.

Może za jakiś czas nie będzie już wojen o kupno takiej czy innej konsoli tylko będzie wojna na abonamenty. Albo wyjdzie na to, że lepiej będzie mieć PS5 i grać w chmurze Microsoftu.

#gry #gamepass #xbox #playstation #ps5
  • 25
@boguslaw-de-cubalibre: a to ja nie wiem, nie mam ani jednej ani drugiej konsoli tylko sam Game Pass i kontroler Xboxa, ale wydaje mi się, że takie elastyczne rozwiązania przyciągną graczy, w których cebula mocna. Kwestia czasu jak na każdym TV to będzie możliwe.
@kaspe: gram od grudnia na XSX, wcześniej miałem PS4 Pro. Nie kupiłem PS5 bo brzydka, wielka, bzyczy no i najważniejsze: miałem PS4 na którym ograłem większość tego co mnie interesowało. Jak pojawi się jakaś wersja PS5 slim pro to pewnie kupię :) O game pass nie wiedziałem do momentu jak uruchomiłem konsolę xD Dla mnie taka opcja jest bardzo dobra, mieszkam w UK i game pass mogę opłacać z punktów, które
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@boguslaw-de-cubalibre: Sony zatrzymalo sie 10 lat temu dlatego ich nowy abonament na starcie mial wiecej gier AAA i ogolnie wieksza baze niz gejpas po 6 latach, Sony zatrzymalo sie 10 lat temu dlatego ich innowacyjny pad #!$%@? nowa generacje konsol,Sony zatrzymalo sie 10 lat temu dlatego ciagle sprzedaja 30% wiecej konsol a biorac po uwage tylko Xbox series X (czyli next gen a nie ograniczony S) to PS5 sprzedaje sie od
@sedziakalosz: no i spoko, każda konsola zdobywa userów nieco innymi argumentami i to jest spoko. Mnie osobiście rozbawiło jak wprost Xbox sięga po klientów posiadających PS5. Dla nich zawsze to lepsze, by urwać chociaż 200$ z usera PS5 niż nic. Series S pokazał jak wiele jest ludzi, którzy wolą wydać mniejszy hajsik na sprzęt i cieszyć się grami, które aktualnie są w ofercie. Mi na przykład nie robi, czy zagram w
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kaspe: Ja juz dawno pisalem ze M$ powinien olac Xboxa i skupic sie full na Gamepassie ewentualnie zrobic jakas dostawke do tv itp ktora umozliwia dobry streaming i poudostepniac gamepassa gdzie idzie lacznie z Playstation itp.
Kwestia czasu jak na każdym TV to będzie możliwe.

@kaspe: przeciez to juz bylo 10 lat temu i nikogo nie obchodzilo https://newatlas.com/onlive-lg-smart-tvs/22835/

Jako usługa, xbox rozwala sony. Sony jakby zatrzymało się 10 lat temu i tylko myślał o ekskluziwach i teraflopsach.

@boguslaw-de-cubalibre: sony dalo sobie z tym spokoj 5 lat temu bo nikt nie chcial grac w ten sposob https://www.sammobile.com/2017/02/16/sonys-playstation-now-cloud-gaming-service-will-stop-working-on-samsungs-smart-tvs-in-six-months/

Miał wyjść dongle Xbox Keystone, ale został odłożony, wg mnie
@SmugglerFan: AV1, mówi to panu coś? 10 lat temu to można było co najwyżej pokaz slajdów pooglądać z latencjami rzędu 70-100. Obecna technika kompresji i streamingu umożliwia mega wygodne granie przy coraz niższych przepustowościach łącza. Do tego 10 lat temu to jakie łącza proponowali dostawcy, bo raczej nie kilkusetmegowe światłowody.
@SmugglerFan: spoko, ja gram w Hadesa, Halo, Hitmana czy inne dynamiczne gierki na cloudzie xboxa, Wiedźmina 3 całego zrobiłem na GeForce Now i to po WiFi. Standard kompresji skoczył niewyobrażalnie. Xbox ma mega technologię w tym zakresie. MS ma przecież Azure, które w ogóle w 2012 roku to ujrzało światło dzienne i dopiero teraz ma za sobą 10 lat rozwoju. W 2012 roku średnia prędkość netu w PL to było 10
@kaspe: uzywajac Azure Virtual Desktop w pracy widzialem wlasnie te piekne 10 lat rozwoju Azure xD
brzmisz jak te typy co uzywaja androidow za 400 zł ktorym niby wszystko plynnie dziala - bo nie widzieli nigdy w zyciu plynnie dzialajacego telefonu.

jak na turniejach esportowych beda uzywac cloud gamingu do grania w fpsy (zawodnicy z wlasnej woli, nie przez wymogi jakichs sponsorow) to wtedy bede sie moge zgodzic ze granie w
jak na turniejach esportowych beda uzywac cloud gamingu do grania w fpsy (zawodnicy z wlasnej woli, nie przez wymogi jakichs sponsorow) to wtedy bede sie moge zgodzic ze granie w chmurze oferuje dobra jakosc.

@SmugglerFan: jak w rajdach WRC zaczną się ścigać autami elektrycznymi to się zgodzę, że auta elektryczne oferują dobrą jakość. xD logiczne, że na turniejach esportowych nie będą grać w chmurze, bo po #!$%@?.

Nie uważam też, że