Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@SargonofAkkad: Beka beka, ale jeśli choci o "cywilnych" graczy i rodziców kupujących dzieciom konsole to może mieć spory wpływ. Patrz Saturn vs. PS1, wyższa cena Saturna sporo uwalila sprzedaż
  • Odpowiedz
@Piro3202: Xbox dodatkowo jest prezentowany jako rodzinne centrum rozrywki i to wraz z nizsza cena bedzie mialo wrecz ogromne znaczenie podczas swiatecznych prezentow. Bardziej zaawansowany konsument tez ma swoja cierpliwosc i to teraz to tak powoli wyglada ze sony ma klienta w dupie a jeszcze cena wyzsza. Mowie to jako posiadacz ps5.
  • Odpowiedz
  • 0
@PancakeV: No ja nie jestem jakimś fanem konkretnej marki, ale sam mam druga generację Xboxa u siebie że względu na cenę (a x360 miałem ze względu na rgh). Ale masz pełną rację, zresztą w to co Microsoft celował z Xboxem kwintesencją była ta przelotka HDMI do tv w Xbox one. No i game pass który jest ilościowo bardzo bogaty, to też ładny argument dla "jaroszy"
  • Odpowiedz
  • 6
@PancakeV: A i jeszcze przypomniało mi się, trochę a'propos tego co mówiłeś "rodzinnego centrum rozrywki"
Jak namówiłem starych na PS2? "Starzy, jest lekko droższe od odtwarzaczy DVD a to Sony"
(A że dvd i tak się dorobiliśmy, bo PS2 popularnych gazetowych VCD nie odtwarzało to inna rzecz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Piro3202: Wiele osob mialo tak ps3 bo to byl najtanszy na rynku odtwarzacz blu-ray. Wtedy to byl jedyny sposob na obejrzenie w domu filmu w dobrej jakosci wiec nie jeden dzieciak starych namowil. W sumie wszyscy ktorych znalem otrzymali ps3 tym argumentem. Podwaliny dzisiejszego smart tv.
  • Odpowiedz
@LechuCzechu: ale cena wyjściowa i tak była nierealna praktycznie od samego początku bo sklepy ją zawyżały :) póki co nie widać żadnej różnicy i nadal w necie zestawy dostepne po ~2999zł więc jesli znów sztucznie podniosą to tylko wina chciwości sklepów i tego że nadal PS5 brakuje bo ciągle są wykupywane
  • Odpowiedz
@LechuCzechu: Jak ktoś się cieszy że ps5 nie będzie się sprzedawać bo jest droższe to xD bo jeśli xbox nie będzie miał konkurencji to ludzie z xboxem też dostaną po dupie... Bo po co Microsoftowi będą lepsze gierki w gamepass jak i tak nikt nie kupi innej konsoli
  • Odpowiedz
  • 0
@greven: o Nintendo się nie martw bo Switch wciąż się bardzo dobrze sprzedaje, w Japonii Sony nie ma żadnych szans z wielkim N.
Wszystko zawsze na koniec się sprowadza do exów i tutaj Switch też wygrywa z PlayStation, na ps4 najlepiej sprzedał się God of War - 19,5 miliona egzemplarzy, na Switcha 6 gier pobiło ten wynik w tym dwie gry sprzedały dwukrotność tego co GoW - Animal Crossing 39
  • Odpowiedz
  • 0
@woda_saguaro: bo Nintendo w Polsce dopiero przy switchu się przebiło do świadomości że jednak dobre to jest, stąd takie gadanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć nie powiem bebechy switcha są już słabiutkie jak na 2022
  • Odpowiedz