Wpis z mikrobloga

Na mundialu będziemy mogli wystawić atak składający się z napastników Barcelony i Juventusu. Za nimi piłkarze Napoli, AS Romy, Aston Villi, Southampton i bramkarz Juventusu. Tak tylko stwierdzam fakt bo pare lat temu gdybym przeczytał ten wpis to puknąłbym się w czoło
#reprezentacja #mecz #pilkanozna
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dam98: Już mieliśmy trio, które strzeliło łącznie tysiąc bramek (Lewy-Milik-Pio) i nic to nie dało. Podczas, gdy największy sukces w ostatnich latach mieliśmy z Mączyńskim i Jodłowcem w środku pola z mizernej ligi polskiej xD
  • Odpowiedz
@dam98: I tak odpadniemy po 3 meczach bo mamy selekcjonera który o trenowaniu takich klubów może jedynie pomarzyć ponieważ całe jego doświadczenie opiera się na polskiej piłce i betonowej myśli szkoleniowej więc mi to tam bez różnicy gdzie by nie grali
  • Odpowiedz
Nie mamy mentalu do grania w reprezentacji, oni mają w dupie bo juz osiągnęli sukces właśnie grając na zachodzie, zachód nie ma tych kompleksów i może grac o najwyzsze cele
  • Odpowiedz
@prismo: @Devhar: @guardado: Ja tylko stwierdziłem fakt. To nie miał być wpis w stylu „jedziemy po medal”. Po prostu pare lat temu to było nie do pomyślenia żebyśmy mieli w składzie piłkarzy z takich klubow
  • Odpowiedz
@dam98: Z czego naprawdę topowymi druzynami jest chyba tylko Juventus, ale ten napastnik jest tam od grzania ławy.
Reszta to kluby mocne, albo po prostu średniaki z TOP5 lig Europy. Czyli nic, czego by nie miała każda kadra, nie licząc jakichś Arabii.
  • Odpowiedz
I co z tego, jak na ławce siądzie kretyn ¯_(ツ)_/¯

I tak odpadniemy po 3 meczach bo mamy selekcjonera który o trenowaniu takich klubów może jedynie pomarzyć ponieważ całe jego doświadczenie opiera się na polskiej piłce i betonowej myśli szkoleniowej więc mi to tam bez różnicy gdzie by nie grali

@Devhar: @mannoroth:

Mocne słowa jak o kimś, kto tyle razy puknął o rzędy wielkości lepsze od siebie zespoły. Nie jestem fanem Michniewicza, ale jako kibic Legii bardzo mi imponowało to co udało się osiągnąć w
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Ja bym chciał naprawdę wierzyć, ale gramy z takimi zespołami że to musiałby naprawdę być cud, z Argentyną nie widzę szans, a Meksyk od 1994 na każdym mundialu wychodził z grupy kosztem nawet takich Niemców, Chorwatów czy Francuzów, ich selekcjonerem znacznie bardziej doświadczony Martino który już w swojej karierze trenował Paragwaj (ćwierćfinał MŚ, Finał Copa America 2011) czy Argentynę (Finał Copa America 2016), a z Meksykiem zdobył także Złoty
  • Odpowiedz
@Devhar: a ja uważam, że przez takie gadanie zawsze się pozycjonujemy jako zespół, który nigdy nie potrafi sprawdzić niespodzianki i to też wpływa na mentalność zawodników podczas takich turniejów. Serio nie mamy złego składu. Jakoś różne zespoły na przestrzeni lat potrafiły grać zdecydowanie ponad swój poziom (Islandia, Dania, Chorwacja). Staram się przedstawić, że Michniewicz potrafi grać z zespołami zdecydowanie lepszymi od siebie.

Gadanie o Meksyku i o tym, że wychodzą
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Tu masz rację akurat, już nie takie cuda działy się w piłce i już nie takie rzeczy widzieliśmy, może się jednak uda jakimś cudem, wszystko zależy też od formy, dyspozycji i składów w jakich pojedziemy do Kataru, zobaczymy jak to będzie bo jeszcze trochę czasu zostało
  • Odpowiedz