Jakieś 3 tygodnie temu pojawiła mi się z dnia na dzień zmiana na paznokciu, nie pamiętam urazu, ale uprawiam wspinaczkę, więc noszę ciasne buty itd. Byłem u dermatologa i powiedziała, że wygląda na krwiaka. Troszkę niepokoi mnie, że przez 3 tygodnie zmiana stoi w miejscu(może tak wolno rośnie paznokiec u nogi, nie wiem). Ktoś miał coś podobnego? #zdrowie #dermatologia #dermatolog #pytanie #lekarz
@Sebb521: Ja miałem podobnie, też miałem obawy, u dermatologa dowiedziałem się za 200 zł, że się uderzyłem ( ͡°͜ʖ͡°) Też nie kojarzyłem sytuacji kiedy to nastąpiło. Po jakimś czasie zaczęło się przenosić do przodu aż zniknęło.
@Sebb521: mam dwa takie paznokcie. Od joggingu i prawdopodobnie mojej specyficznej techniki rozciągania, gdzie staję na jednej nodze a dokładniej na przedniej częsci stopy. Z powodu nacisku na palce mialem dosłownie całe paznokcie czarne. Jak paznokieć będzie rósł, to pójdzie to do przodu.
@Sebb521: nie desperuj, nigdzie tak wolno nie zanika krwiak, jak właśnie pod paznokciem. Robi to w tempie wzrostu paznokcia po prostu. Jak się nie powiększa i nie boli, możesz zlekceważyć.
#zdrowie #dermatologia #dermatolog #pytanie #lekarz
źródło: comment_1660641677zjK3qdqwZaPw5Bf7hKtIFt.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Jeszcze paznokiec może ci schodzić. Obserwuj jesli nic nie będzie się działo innego to po roku, albo trochę wiecej nie będzie po tym śladu.
Od joggingu i prawdopodobnie mojej specyficznej techniki rozciągania, gdzie staję na jednej nodze a dokładniej na przedniej częsci stopy. Z powodu nacisku na palce mialem dosłownie całe paznokcie czarne. Jak paznokieć będzie rósł, to pójdzie to do przodu.