Wpis z mikrobloga

Jakieś 3 tygodnie temu pojawiła mi się z dnia na dzień zmiana na paznokciu, nie pamiętam urazu, ale uprawiam wspinaczkę, więc noszę ciasne buty itd. Byłem u dermatologa i powiedziała, że wygląda na krwiaka. Troszkę niepokoi mnie, że przez 3 tygodnie zmiana stoi w miejscu(może tak wolno rośnie paznokiec u nogi, nie wiem). Ktoś miał coś podobnego?
#zdrowie #dermatologia #dermatolog #pytanie #lekarz
Sebb521 - Jakieś 3 tygodnie temu pojawiła mi się z dnia na dzień zmiana na paznokciu,...

źródło: comment_1660641677zjK3qdqwZaPw5Bf7hKtIFt.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebb521: Ja miałem podobnie, też miałem obawy, u dermatologa dowiedziałem się za 200 zł, że się uderzyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Też nie kojarzyłem sytuacji kiedy to nastąpiło. Po jakimś czasie zaczęło się przenosić do przodu aż zniknęło.
  • Odpowiedz
@Sebb521: Tak mial. Wlasnie od zbyt ciasnych butów. Czlowiek sobie nowe buty kupił i poszedł na długa wycieczkę. No nie poważny on. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeszcze paznokiec może ci schodzić. Obserwuj jesli nic nie będzie się działo innego to po roku, albo trochę wiecej nie będzie po tym śladu.
  • Odpowiedz
@Sebb521: mam dwa takie paznokcie.
Od joggingu i prawdopodobnie mojej specyficznej techniki rozciągania, gdzie staję na jednej nodze a dokładniej na przedniej częsci stopy. Z powodu nacisku na palce mialem dosłownie całe paznokcie czarne. Jak paznokieć będzie rósł, to pójdzie to do przodu.
  • Odpowiedz