Aktywne Wpisy
ZielonaOdnowa +73
Mam maly przydomowy sad, wlasciwie ciagle w trakcie tworzenia od trzech lat od kiedy tu mieszkam.
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych
kamsher +14
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
BMW
#e46
Na zlotach każde 2.8 ma w zapasie litr oleju w schowku lub wciśnięte pod maskę.
M52B28 pije olej. Mój sąsiad nawet nie wymienia, tylko dolewa olej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- mocniejsza
- 6 biegów manual (3,5k przy 170kmh)
- poprawione mocowaniem wózka
- ładniejszy przód
@Wolf1986: @ZapomnialemHaslaDoKonta: To M54 biorą olej które są w poliftach a M52 są pancerne stąd legenda przedliftowego 2.8 a nie poliftowego 3.0
@Valak: kurde, miałem 2 sztuki M54B30 i żadna nie brała oleju (przy ostrej jeździe litr na 10k km) - jedna miała ponad 280k jak ją sprzedałem (zrobiłem 80k) druga miała 360k (zrobiłem 120k). Fart?
@blackphoenix: Nie brała ale dolewałeś litr na 10k o takim poborze właśnie mówimy w przypadku m54 :D
@ZapomnialemHaslaDoKonta: e no, litr na 10k to nie jest nadmierne zużycie oleju :) w dodatku przy ostrej jeździe. Ale to IMO.
Z czytania na forumkach to ludziom tyle potrafiły łyknąć na 1k km a nie na 10k km ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W przedlifcie nie było M54 chyba, że ktoś sobie swapa zrobił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Polypuz: jakim przełomie jak kolega co zapomniał hasła pokazuje, że w coupe M54 było od '99 roku czyli od początku produkcji modelu a lift coupe był w 2003, weź się zastanów co Ty w ogóle piszesz czy coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)