Aktywne Wpisy

thorgoth +562
Moja siostra jest tłumaczem przysięgłym polsko-norweskim i norwesko-polskim.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.

fhgd +98
Czy Bitcoin służy do czegoś więcej niż marnowania surowców naturalnych i kupowania narkotyków przez internet?
#gielda
#gielda
https://expressilustrowany.pl/juz-48-razy-probowal-zdac-egzamin-na-prawo-jazdy-bogdan-matusiak-z-lodzi-nie-poddaje-sie-przed-nim-kolejna-proba/ar/c4-16676163
#prawojazdy #lodz #polskiedrogi
źródło: comment_1660507229CcYGxEcXXf9hl0vf5qu3o8.jpg
Pobierzmlody kierowca nie wiedzial jak prawidlowo uzywac hamulcow w gorach co poskutkowalo spaleniem sie hamulcow ich brakiem
@JudaszowyBudyn: bez jaj tego nie uczą na kierowcę zawodowego? ja prawko z 15 lat temu zdawałem i na kursie mnie takich rzeczy uczyli. już nie mówiąc o tym, że ojciec jak ze mną jeździł to ciągle mnie j---ł za brak hamowania silnikiem, mimo, że nie mieszkamy w górzystym terenie.
Komentarz usunięty przez moderatora
mistrz
W tym tygodniu zdaje ostatni egzamin C+E
Patrząc na to czego uczy kurs to tylko i wyłącznie na teorii uczyli nas co to jest retarder i jak funkcjonuje (hamulec górski)
A na praktyce ani razu nie został nawet wspomniany a nie mówię już
@JudaszowyBudyn: Prawdę mówiąc nawet ciężko mi sobie wyobrazić coś takiego na egzaminie - zwykle drogi o większym nachyleniu nie będą się znajdować blisko ośrodka.
Nawet wykorzystać to częściowo przy zatrzymaniu się w miejscu
Niech zdający użyje retardera przez chwile w pierwszej fazie hamowania
I trochę boję się tego, że próba wpisania tego w przepisy zaowocuje jakimś potworkiem w rodzaju "ekodrivingu" z aut osobowych, gdzie teoretycznie nie można przekroczyć na egzaminie 1800 obr i trzeba mieć wbity 4 bieg przed osiągnięciem 50