Cześć wszystkim. Niestety nie zdążyłem z #mirkowyzwanie na czas. Bardzo proszę o to aby nie dodawać mnie na czarną listę.
1. Udaj się na zorganizowany spływ i rozpocznij swoją przygodę z kajakarstwem. 2. Zacznij ćwiczyć i prowadzić zdrowy tryb życia. 3. Trwa sezon na pomidory, przygotuj potrawę lub przetwory z ich wykorzystaniem.
Padło na gazpachio z pomidorów malinowych. Danie dosyć proste w przygotowaniu aczkolwiek wymaga od nas zaopatrzenia się w kilka niecodziennych składników jak chociażby sos worcestershire, czerwony ocet winny, jedną papryczkę chili oraz świeże listki bazylii. Godzinka spędzona w kuchni na przygotowywaniu wszystkich składników oraz ich blendowaniu zaowocowała pyszną (aczkolwiek w smaku bardzo nietypową) hiszpańską zupą dającą zauważalnie dużo chłodu w upalne dni (przetestowałem w ostatni piątek). Napomknę jeszcze tylko o tym że niestety ale po spożyciu gazpachio może nam brzydko pachnieć z buzi nawet przez kilkanaście godzin - zapewne za sprawą obecnej cebuli bądź też czosnku. Zupa przygotowana według przepisu Pana Okrasy: https://kuchnialidla.pl/gazpacho-z-pomidorow-malinowych ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
1. Udaj się na zorganizowany spływ i rozpocznij swoją przygodę z kajakarstwem.
2. Zacznij ćwiczyć i prowadzić zdrowy tryb życia.
3. Trwa sezon na pomidory, przygotuj potrawę lub przetwory z ich wykorzystaniem.
Padło na gazpachio z pomidorów malinowych. Danie dosyć proste w przygotowaniu aczkolwiek wymaga od nas zaopatrzenia się w kilka niecodziennych składników jak chociażby sos worcestershire, czerwony ocet winny, jedną papryczkę chili oraz świeże listki bazylii. Godzinka spędzona w kuchni na przygotowywaniu wszystkich składników oraz ich blendowaniu zaowocowała pyszną (aczkolwiek w smaku bardzo nietypową) hiszpańską zupą dającą zauważalnie dużo chłodu w upalne dni (przetestowałem w ostatni piątek). Napomknę jeszcze tylko o tym że niestety ale po spożyciu gazpachio może nam brzydko pachnieć z buzi nawet przez kilkanaście godzin - zapewne za sprawą obecnej cebuli bądź też czosnku. Zupa przygotowana według przepisu Pana Okrasy: https://kuchnialidla.pl/gazpacho-z-pomidorow-malinowych
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚