Aktywne Wpisy

hehehhhehe +132
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat

Knamga +4
Dostałem projekt od stolarza, co byście tu zamienili poprawili? #budujzwykopem #remontujzwykopem
źródło: image_picker_855C54C4-62B6-4A7F-AD61-BB05B34CB263-5110-00000143827A70A9
Pobierz

Jeden z produktów całkowicie OK, drugi karton rozwalony, klejony taśmą, wyglądało jakby auto po tym przejechało i ktoś to potem sklejał taśmą pakową, skąd mam wiedzieć czy w środku czegoś nie brakuje, no i nie jest to wina kuriera, bo karton zewnętrzny OK, to co było w środku i opakowanie producenta klejone i zgniecione (żaden outlet to nie był, LEGO). Zrobiłem zwrot, oddali kasę. Po kilku dniach zamówiłem z amazon, ale UK inną rzecz, bo była tam najtaniej, odkryłem, że można się tam zalogować danymi z amazon.pl, wpisałem dane wysyłki do polski i żadnego nawet komunikatu, ze coś może być nie tak. Po 2 dniach otrzymałem emaila, że moje konto zostało zamknięte i zamówienia anulowane. Ale o dziwo po tygodniu czy dwóch ten przedmiot z amazon.uk dostałem, stan bardzo dobry i jestem zadowolony z niego. Próby pisania na support kończą się zlewaniem tym samym "twoje konto zostało zamknięte z powodu naruszenia naszych zasad". Na pytanie o to, która zasada, jak, co, w kółko to samo odpowiadają - "z powodu naruszenia zasad". Całkowicie nie polecam. Niby obsługa klienta jest dla nich ważna, ale to tylko na pokaz, bo odpowiadają, ale treść w kółko ta sama jakby bot pisał. F-vat za zamówienia nie można się doprosić - mam sobie pobrać z systemu, ale do systemu się nie można zalogować bo "konto zostało zamknięte z powodu naruszenia zasad". Czy to w ogóle jest legalne? Mają obowiązek wystawić fakturę lub rachunek. Nie polecam, szkoda na nich zachodu nawet jak jest trochę taniej niż w innym normalnym sklepie. Sprzedawca za każdym razem nie jakiś zewnętrzny, gdzie oni są tylko platformą, ale oni bezpośrednio.
#amazon
#oszukujo
#amazonprimevideo
#zakupy
#lego
Mam tam konto kilka lat kupowałem już na de, pl,it i 0 problem.
Komentarz usunięty przez autora
od wielu lat mam konto na wszystkich platformach w kazdym kraju i nigdy nic takiego nie zrobili.
W zasadzie przez to nie przeczytałem w ogóle co napisałeś xD
ogolnie #!$%@? jest amazon. totalna wyjebka na jakosc pakowania, obnizka za uszkodzenie od reki niby, ale slaba i % od kwoty netto (co to kuzwa za #!$%@? polityka obnizenia ceny od kwoty netto xD)
a z %to cos ci sie matematyka pomylila.
jak placisz za towar 1000zl to jest brutto. 20% z tej kwoty to 200 zl, ale zwrot masz od netto. netto to zaleznie od vatu na dana rzecz, ale najczesciej 23%, czyli netto cena 770zl a 20% z niej to
Komentarz usunięty przez autora
Bo 813 * 123% to daje 1000. Vat % jest od kwoty netto, a nie od finalnej.
1000/1,23 ;), bo 1000 to nie 100% a 123% bo 100% netto i 23% vat
Na przyszłość rozdzielaj tekst enterem, bo ciężko się to czyta.
W zasadzie przez to nie przeczytałem w ogóle, co napisałeś. xD
@GrafikaUltraHaDe: Mówisz o interliniach, tudzież przerwach międzywierszowych, które można wstawić naciskając dwa razy enter.
Swoją drogą, to ogarnij kwestię przecinków, bo ciężko się czyta twoje wypowiedzi. ( ͡°
źródło: comment_16597671819fMWNDRDNuPwVOQTJa7dpA.jpg
Pobierz