Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@zjadaczszyszek3000: w momencie inwazji na Tajwan na Chiny wjadą takie sankcje, że pani puchatkowa nie nadąży z gotowaniem ryżu xD

Żarełko: ok. 1/4 żywności potrzebnej do wykarmienia Chińczyków jest importowana, głównie drogą morską
Ropa: Rosja odpowiada za jakieś 15% (może w tym roku już coś więcej) importu ropy do Chin, reszta leci drogą morską głównie z Bliskiego Wschodu
Gaz: 1/3 importu idzie lądem z Rosji i Azji Centralnej, reszta to LNG, głównie z Australii
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: puchatke nic nei zrobi, bedzie sie bal zachodu ze mu dolary zakreci. Oni zyja z produkcji dla zachodu, a jak nagle w tybie natychmiastowym zachud zacznie przenosic produkcje do siebie to ten ich "mini" kryzys w-----e ich w kosmos
  • Odpowiedz
@srgs
Ale jak ma mu dolary zakręcić, podczas wojen trwały dostawy i umowy obowiązywały a jak nie to się to na około załatwiało.

Podczas tak małego konfliktu będzie raczej sankcja na sankcje pokroju blokowanie cytrusów i chipsów Tajwanowi
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: Te wykopowe poczucie, że my możemy każdego sankcjonowac a nas nawet jak spróbują to i tak tego nawet specjalnie nie odczujemy przypomina mi ruskich którzy też myślą przez swoją propagandę, że są niepokonani XD

Pamiętam jak pisałem w lutym i marcu , że sankcje na ruskich też wyjdą nam bokiem to co się nasluchalem o byciu agentem Moskwy to moje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz