Wpis z mikrobloga

Jak najlepiej rozpocząć karierę w it. znam Jave, php, c++. Pisałem w laravelu oraz na studiach poznałem trochę sql. Chyba moim największym mankament jest slaba znajomości angielskiego. Potrafię czytać w miarę dokumentację. Nie mam wygórowanych wymagan co do zarobków bardziej zależy mi na na poznaniu tego rynku.
#programista15k
  • 7
@shadow_hunter: Przeglądałem juz trochę ofert ale nie wiem w co celować. Dodatkowo obawiam się że mój slaby angielski będzie kulą u nogi. Pytanie jeszcze co polecacie żeby samemu się sprawdzić czy mam już wystarczajacego skila w danej technologi żeby startować na tego juniora.
@Sergey14: Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Każdy jest zardzewiały na początku, zobaczysz na rozmowie jak chodzi ten angielski. Co do sprawdzenia to tam są wymagania, czego oni chcą od juniora - sprawdź pod tym kątem. Np na frontend juniora musiałbyś umieć walidować formularze, na backendzie wystawić API
@Sergey14: rozmowy same w sobie też są sprawdzeniem - to nie jest tak że będzie tylko jedna oferta i że jak Ci się nie uda to za jakiś czas nie będziesz mógł spróbować, będziesz, zazwyczaj za jakieś 3-6 mscy do tej samej firmy

możesz też na yt albo w google poszukać rozmów kwalifikacyjnych u ciebie
Idź na rozmowy, z każdej się czegoś nauczysz, niedawno zmieniałem profil z plsql na Java.
celowałem właśnie w junior+ bo mam 1.5 roku expa w javie. Wyobraź sobie że dużo firm nie wymaga komunikatywnego angielskiego. Wiadomo jak będziesz chciał byc programista30k to angielski bedzie potrzebny, ale teraz na juniora spokojnie znajdziesz bez. Ofert jest tyle że pójdziesz na 10 rozmów i będziesz wiedział o co pytają.